glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

La Opticline Deva vei putea scăpa de ochelari în doar 50 de secunde. Cea mai modernă clinică oftalmologică din judeţ introduce operaţiile de reducere a dioptriilor cu Laser Excimer

Din această lună, hunedorenii care vor să scape de dioptrii şi, implicit, de ochelari, vor avea această posibilitate fără să se mai înscrie pe liste de aşteptare lungi, pentru operaţii costisitoare în alte părţi ale ţării, sau chiar în străinătate, ci îşi vor putea vindeca deficienţele de vedere (miopie sau hipermetropie) chiar la Deva, în cadrul clinicii Opticline. În această lună, aici, va fi pus la lucru un dispozitiv Zeiss de ultimă generaţie cu ajutorul căruia se pot reduce la 0 şi dioptrii de 8 sau chiar 9 (plus sau minus).

Este vorba despre un dispozitiv Laser Excimer, care „şlefuieşte” suprafaţa ochiului cu ajutorul unui laser complet automatizat, a cărui precizie întrece imaginaţia oricărui om de rând. „Aparatul pe care-l vom avea peste câteva zile în clinica de la Deva ne oferă posibilitatea de a efectua operaţii de reduceri de dioptrii non-invazive. Până acum am făcut destule asemenea operaţii, dar prin schimbarea cristalinului cu un cristalin artificial care joacă şi rol de lentilă. Cu Laser Excimer nu mai e nevoie de aşa ceva, pentru că, practic, laserul intervine doar pe suprafaţa ochiului, pe cornee, şi o «şlefuieşte» în aşa fel încât ea se transformă într-un fel de lentilă naturală a ochiului. Toată operaţia efectivă durează aproximativ 50 de secunde. După operaţie se pune o lentilă de contact, ca protecţie, ce trebuie purtată o săptămână şi cam atât. Singura restricţie este ca, o vreme, după operaţie, pacientul să nu meargă la ştrand, pentru a evita conjunctivitele”, explică dr. Daniel Angelescu (foto).

Promoţie de lansare

Preţul unei operaţii de reducere cu Laser Excimer la Clinica Opticline din Deva va fi de 4.000 de lei pentru ambii ochi. Toţi pacienţii care se programează la consult luna aceasta şi care solicită o asemenea intervenţie (bineînţeles, în cazul în care ea se dovedeşte a fi necesară din punct de vedere medical) beneficiază de o reducere de 25 la sută. Astfel, preţul unei operaţii, pentru ambii ochi, va fi de doar 3.000 de lei. În plus, la finele lunii august va avea loc şi o tombolă, iar trei dintre pacienţii programaţi pentru operaţie cu reducere de dioptrii cu Laser Excimer vor beneficia gratuit de întreaga procedură.

2 Comments

  1. Operatia poate fi periculoasa, depinzând de o serie de factori, hai să le spunem „paraoptici” !!!
    În strainatate, din câte cunosc, s-a renuntat la acest tip de interventii !
    Pe dna dr Pop, or fi intrebst-o, cei de la Deva ?!?