glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Karateka de la Kihon Deva au revenit cu trei medalii de la Balcaniadă

Revenim cu detalii despre evoluţia altor sportivi deveni la Campionatul Balcanic de Karate WKC, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Modrica, în Bosnia Herţegovina.

Kihon Deva a avut doi reprezentaţi la concursul desfăşurat în Bosnia (de fapt, în Republica Srpska, care a participat la întreceri cu o echipă proprie, dar să nu intrăm în discuţii care ţin de politică, nu de sport), pe Iulia Tabac şi Mihai Martinesc.

O medalie de aur şi două de argint

Campionatul Balcanic de Karate WKC a adunat la start aproape 400 de sportivi din 12 ţări: Grecia, Serbia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Srpska, Ungaria, Polonia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bulgaria şi România.

La capătul a două zile de concurs, care au inclus în program probe de kata şi de kumite atât la individual cât şi pe echipe, Iulia Tabac a devenit campioană balcanică la kumite individual, cucerind medalia de aur la categoria de vârstă 15 – 17 ani. Împreună cu coechipierele care au reprezentat România, ea s-a clasat pe poziţia secundă în proba de kumite pe echipe, obţinând argintul şi devenind vicecampioană balcanică. Să mai menţionăm că Iulia Tabac şi-a serbat ziua de naştere chiar pe tatami, oferindu-şi singură un frumos cadou prin medaliile cucerite la această Balcaniadă.

Cu toate că a schimbat grupa de vârstă, trecând la una superioară, cea de 11 – 12 ani, Mihai Martinesc a reuşit o nouă performanţă, adăugându-şi încă o medalie în palmaresul deja impresionant obţinut până acum. Martinesc a terminat pe locul 2 la kata individual, cucerind argintul şi titlul de vicecampion balcanic, ridicând astfel la trei totalul medaliilor obţinute de sportivii de la Kihon Deva. „Munca şi seriozitatea acestor doi sportivi au dus la aceste rezultate deosebite şi aşteptăm de la ei în viitor noi performanţe”, a spus la finalul competiţiei sensei Teodor Nicolae Gârbău, cei care îi pregăteşte pe cei doi tineri karateka la clubul devean.

Loading...
Tags