glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Juniorii lui Autobergamo încep azi turneul final din Cupa României U-19

Astăzi se dispută în Sala Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad primele meciuri din cadrul turneului final al Cupei României la futsal pentru juniori U-19, la care participă şi Autobergamo Deva. Întrecerea cu numărul 2 a juniorilor, Cupa, se va desfăşura la această ediţie într-un nou format, diferit de cel clasic. Sunt şase echipe participante la acest turneu, împărţite prin tragere la sorţi în două grupe de câte trei, învingătoarele urmând să îşi dispute luni finala şi trofeul.

Pentru a ajunge în această fază a competiţiei, Autobergamo U-19 (calificată direct în turul 3) a trecut lejer de CSJ Ştiinţa U Craiova cu 6 – 0 în deplasare, oaspeţii nemaifăcând deplasarea la Deva pentru retur, omologat „la masa verde” cu scorul de 5 – 0. În turneul de la Arad devenii pregătiţi de pe bancă de Adrian Moţ au fost repartizaţi în Grupa 1, alături de Şoimii Şimand şi Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Debutează în Cupă în compania colegei de serie

Sorţii au decis ca două rivale din seria a cincea a Campionatului Naţional de Juniori U-19 să se întâlnească şi în Cupă, iar asta chiar în meciul de deschidere a turneului final. Astfel, Şoimii Şimand şi Autobergamo Deva se revăd astăzi de la ora 17, adică la nici 48 de ore de la meciul lor din campionat de miercuri seară, disputat tot la Arad şi încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 4 – 3 după ce ambele echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj.

Mâine, tot de la ora 17, Autobergamo va întâlni pe cealaltă componentă a grupei, Imperial Wet Miercurea Ciuc, urmând ca duminică de la aceeaşi oră să se joace meciul dintre gazdele de la Şoimii şi Imperial Wet. Numai câştigătoarea grupei merge mai departe şi va juca finala luni, de la ora 16, cu învingătoarea din cealaltă grupă. Acolo se vor înfrunta United Galaţi, Dunărea Călăraşi şi Pro Tineret Sighişoara pentru celălalt loc în finală (aveţi separat programul complet al întrecerilor).

Devenii rămân lideri în campionat

După cum aminteam mai sus, Autobergamo U-19 a pierdut meciul de miercuri de la Arad contând pentru etapa a opta din seria a 5-a a Campionatului Naţional de Juniori, însă în ciuda înfrângerii cu 4 – 3 în faţa celor de la Şoimii Şimand devenii au rămas pe primul loc în serie. Cealaltă partidă a etapei, Muncitorul Reşiţa – Informatica Timişoara, care trebuia să se joace în 11 martie, nu s-a disputat şi nu se ştie dacă va mai fi reprogramată, gruparea din Valea Domanului trecând prin mari dificultăţi financiare inclusiv (sau mai ales) la echipa de seniori.

În clasament continuă să conducă Autobergamo Deva cu 16 puncte din 8 meciuri, golaveraj 39 – 29, urmată de Şoimii Şimand cu 15 puncte tot din 8 jocuri, golaveraj 46 – 36, Informatica Timişoara cu 13 puncte din 7 meciuri, 37 – 19 golaveraj, iar pe ultimul loc în campionat se află Muncitorul Reşiţa, cu zero puncte din 7 jocuri şi golaveraj 10 – 48.

Meciurile etapei a noua din Campionatul de Juniori U-19, seria a 5-a, programate să se dispute în 25 martie, au fost amânate pentru că Autobergamo şi Şoimii joacă turneul final din Cupa României U-19. Astfel, întâlnirile Autobergamo Deva – Informatica Timişoara şi Muncitorul Reşiţa – Şoimii Şimand vor fi reprogramate.

Faza finală din Cupa României U-19

Grupa 1

23 martie, ora 17: Autobergamo Deva – Şoimii Şimand

24 martie, ora 17: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva

25 martie, ora 17: Şoimii Şimand – Imperial Wet Miercurea Ciuc

Grupa 2

23 martie, ora 19: Pro Tineret Sighişoara – Dunărea Călăraşi

24 martie, ora 19: United Galaţi – Pro Tineret Sighişoara

25 martie, ora 15: Dunărea Călăraşi – United Galaţi

26 martie, ora 16: finala