glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Junioarele, pe podiumul european

Echipa de junioare a României, alcătuită din Silvia Zarzu, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache şi Miriam Aribăşoiu, s-a clasat pe locul trei (cu 161,037 puncte), cucerind medalia de bronz, în concursul pe echipe desfăşurat miercuri seara la Campionatele Europene de Gimnastică de la Bruxelles. Micile „tricolore” au fost devansate de cele din Rusia şi Italia.

Cu trei devence în lot, condusă de antrenorii Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan şi Gheorghe Orban, echipa de junioare a României s-a păstrat în elita gimnasticii juvenile asşezând în vitrina cu trofee cea de-a 100-a medalie obţinută de fete la întrecerile europene ale tinerei generaţii. Alina Ştefania Stănilă, de la CNS CSS „Cetate”, a fost pe primul loc şi la individual compus şi la sărituri, iar Andreea Munteanu, tot de la Deva, s-a clasat prima la bârnă.

Conform previziunilor

Aşa cum s-a anticipat, disputa pentru podium s-a dat între România, Rusia şi Italia, câştig de cauză au avut, din nou, rusoaicele, cu o echipa mai matură decât garnitura aliniată de antrenorii noştri. Pe lângă bronzul european, junioarele vor fi prezente ş în patru din cele cinci finale, cu Andreea Munteanu lideră în concursul de la bârnă, ea fiind calificată, de asemenea, şi între cele mai bune 23 la individual compus (locul 4), dar şi în finala de la sol. Tot în această ultimă fază le vom mai vedea şi pe Ştefania Stănilă (individual compus, sărituri) şi Silvia Zarzu, pe locul trei în calificări. Antrenorii spun că se aşteptau la o clasare pe podium şi speră ca parcursul bun să se repete şi în celelalte finale. „Nu pot să zic că nu ne aşteptam la această medalie. Ne doream o clasare pe podium. A fost foarte greu, am depus o muncă titanică din februarie 2011, de când am preluat lotul la Deva, după ce ne-am întors de la Izvorani. Referitor la următoarele zile de concurs, cele mai mari şanse le avem în finalele pe aparate, atât la bârnă, cât şi la sol. Chiar şi la sărituri, cu două bune din partea Ştefaniei Stănilă putem spera şi aici la o medalie. La individual compus lupta este dificilă, având în vedere că acolo doar Andreea Munteanu ar avea şanse la o medalie, în urma notelor de plecare. Dar concursul e concurs…”, a declarat antrenorul Cristian Moldovan. Finalele sunt programate să înceapă astăzi (individual compus) şi duminică (pe aparate).

Şi lotul naţional de senioare a avut parte de un debut bun. Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa au terminat primele subdiviziunea 1, cu 177,472 de puncte, devansând astfel principala favorită, Rusia. Până la închiderea ediţiei, România era în continuare prima în ierarhie.

Vezi și

Close