glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Județul Hunedoara se află sub cod galben de ploi însemnate cantitativ

Judeţul Hunedoara se află sub cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificări susținute ale vântului, până joi dimineaţa. În alte zone din ţară, avertizarea este de cod portocaliu.

În intervalul 11 octombrie, ora 15.00 – 13 octombrie, ora 10.00, este cod galben în 20 de judeţe, inclusiv Hunedoara. Temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Potrivit meteorologilor, vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55-65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75-80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Din 11 octombrie, ora 18.00, până în 12 octombrie, ora 20.00, este cod portocaliu în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50-60 l/mp şi pe arii restrânse 80-90 l/mp.

Tags
Back to top button
Close
Close