glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Județul Hunedoara s-a înfrățit cu provincia Shaanxi, din China

O delegație guvernamentală din provincia Shaanxi, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză, s-a aflat pentru două zile în județul Hunedoara. Delegația numeroasă, condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, s-a întâlnit sâmbătă, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Vizita la nivel înalt a fost concretizată prin semnarea unui protocol de înfrățire între Județul Hunedoara și provincia Shaanxi.

În cadrul întrevederii, ambele părți au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunitățile și planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuției s-a centrat pe principalele direcții de colaborare în cadrul relației de înfrățire. Prin semnarea protocolului de înfrățire de către Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, și Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină tradițională chineză, sport, pregătire de specialiști în resurse naturale.

Centru de medicină tradițională chineză, la Deva

În cadrul vizitei, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chineză și-a exprimat intenția de a construi la Deva un centru dedicat medicinei tradiționale. „S-a semnat o intenție de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză și Spitalul Județean de Urgență Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradițională Chineză (diagnoză și tratament). Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradițională chineză, susținerea unor cursuri intensive de către specialiști chinezi la Deva, și, în final, deschiderea Centrului de medicină tradițională chineză în orașul reședință de județ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chinezească, și dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Hunedoara.

La întâlnirea de la Consiliul Județean Hunedoara au mai fost prezenți din partea chineză, printre alții, directorul general al Departamentului de Administrare al Patrimoniului, directorul general al Administrației Presei și Publicațiilor, Radio, Film și Televiziune, directorul executiv general adjunct al Asociației de Prietenie cu Țările Străine, directorul general al Departamentului Educație, președintele Grupului de Autostrăzi, precum și conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri din provincia chineză.

La discuții, din partea județului Hunedoara au mai fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu, și prefectul județului, Fabius Kiszley.

One Comment

  1. Lasa ca dupa ce pleaca actuala managera, CJ HD (oare?!!!) il pune manager pe Demeter. Apoi aduce asta chinezi cu varste venerabile care stiu secretele medicinei traditionale chineze iar el le trimite „cadre” tinere pt. „perfectionare”.