glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Județul Hunedoara, eligibil pentru informatizarea actului educațional

Județul Hunedoara a fost declarat eligibil pentru dotarea școlilor cu echipamente IT de înaltă performanță. Anunțul a fost făcut ieri în cadrul unei conferințe de presă la sediul Inspectoratului Şcolar, de către președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara, Maria Ștefănie.

Ministrul Educației, Liviu Pop a anunțat în urmă cu două săptămâni că Ministerul Educației va lansa, în perioada următoare, un proiect-pilot privind informatizarea completă a procesului educațional dintr-un județ. Acesta va fi selectat în funcție de posibilitatea de a îndeplini cumulativ o serie de condiții obligatorii, respectiv: să nu fie un județ considerat dezvoltat, conform criteriilor aplicabile pentru finanțarea europeană; să aibă un număr de profesori cuprins între 4.000 și 5.500; să aibă un număr de elevi cuprins între 45.000 și 70.000; să aibă capacitate de asigurare a sustenabilității proiectului timp de 5 ani după finalizarea implementării.

Elevii și profesorii vor avea tablete

În urma unei analize privind îndeplinirea acestor criterii, realizate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, județul nostru a fost declarat eligibil pentru implementarea acestui proiect. „Am primit o adresă de la Consiliul Județean Hunedoara (n. red. primită de la conducerea Ministerului Educației Naționale) din care reiese faptul că se dorește digitalizarea și informatizarea actului educațional. Practic, ministerul de resort ne-a trimis o adresă prin care ne roagă să confirmăm îndeplinirea condițiilor de proiect. După ce am adunat date, am făcut verificări și am trimis un răspuns ministerului, am primit vestea că suntem eligibili pentru digitalizarea și informatizarea actului educațional. Dacă vom fi selectați pentru implementarea proiectului, toate unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipamente IT de înaltă performanță (laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, toate școlile vor avea internet permanent). Mai precis, elevii și cadrele didactice vor avea tablete – toate aceste echipamente urmând să aducă un plus de valoare, pentru că activitățile școlare se vor desfășura în condiții mult mai bune. Am înțeles că proiectul urmează să se implementeze din anul școlar următor, dar deocamdată nu știm un termen clar”, a precizat Maria Ștefănie.