glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

În judeţ, persistă problema contractelor medicilor de familie

Casa de Asigurări Sănătate (CAS) Hunedoara încearcă, pe ultima sută de metri, să mai încheie câteva contracte cu medicii de familie. Vineri, Consiliul de Administraţie al CAS Hunedoara a aprobat o strategie şi o procedură de contractare de servicii medicale, dar şi un calendar în acest scop.

 „Medicii de familie care nu au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor din anul 2017 pentru primul trimestru al anului 2018 vor putea depune cererile de încheiere de noi contracte cu durată limitată (până la 31 martie a.c.), precum şi actele necesare, în perioada 5 – 8 ianuarie 2018. Estimăm că noile contracte vor putea fi semnate imediat după ce se va constata îndeplinirea cerinţelor minime obligatorii pentru contractare, soluționarea eventualelor contestații, cel mai târziu în data de 12 ianuarie 2018. Solicitările unor medici de familie de prelungire a contractelor din anul 2017, survenite tardiv, după ce în perioada legală de semnare a actelor adiţionale de prelungire s-a refuzat semnarea, nu pot fi luate în considerare, conform reglementărilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al CAS Hunedoara.

Pe de altă parte, Colegiul Judeţean al Medicilor a anunţat că îşi va expune pe larg punctele de vedere referitoare la blocajul existent între CAS şi o bună parte dintre medicii de familie hunedoreni pe parcursul unei conferinţe de presă ce va avea loc astăzi.

Conform CAS Hunedoara „Asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale precum şi cu 59 de afecţiuni nominalizate (…) între care se numără afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an, se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere. CAS Hunedoara a informat toate unitățile sanitare din județ cu privire la această situație, astfel încât pacienții să beneficieze de serviciile medicale necesare”.