NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Judecarea insolvenţei CEH se suspendă
Material 3 CEH

Judecarea insolvenţei CEH se suspendă

Curtea de Apel Alba Iulia a decis ieri să suspende judecarea cauzei într-un dosar privind cererea prin care administraţia Complexului Energetic Hunedoara solicita intrarea societăţii în insolvenţă.

Decizia este justificată prin faptul că se aşteaptă sentinţa într-o altă speţă, cea în care Sindicatul “Noroc Bun” a cerut să intervină în cauza insolvenţei, solicitarea fiindu-i respinsă. Organizaţia sindicală a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar acum, Curtea de Apel Alba trebuie să aştepte decizia instanţei superioare.

Procesul a ajuns la Curtea de Apel după ce, în februarie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvenţă depusă de administraţia CEH, iar aceasta a atacat sentinţa. Tot atunci, Tribunalul Hunedoara a decis ca celelalte solicitări de intrare în insolvenţă, depuse de mai mulţi creditori ai CEH, să fie judecate separat.

Această dispută din instanţele de judecată, începută în ianuarie 2016, încurcă destul de mult strategiile de salvare economică a complexului energetic, după cum au declarat atât foşti directori ai companiei cât şi cei actuali.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *