glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Jucătorii lui Autobergamo aşteaptă nerăbdători partidele oficiale

Nu mai este mult timp până la reluarea campionatului naţional de futsal, unul dintre puţinele sporturi şi cu siguranţă singurul joc sportiv de echipă în care judeţul nostru are o şansă reală de a-şi impune supremaţia în România. Cum se pregătesc cei de la Autobergamo pentru a-şi fructifica şansele pe care le oferă locul întâi în clasamentul Ligii 1 am aflat de la Florin Ignat, antrenorul şi totodată jucătorul formaţiei devene, unul dintre principalii artizani ai victoriilor de până acum a lui Autobergamo, dacă nu chiar cel mai important din această dublă postură pe care şi-a asumat-o cu succes.

„Trebuie să fie greu la antrenamente ca să fie mai uşor la meciuri!”

„De săptămâna aceasta am trecut la un singur antrenament pe zi, programat seara de la ora 6,30, după ce de la începutul pregătirilor am avut câte două antrenamente zilnic. A fost mai greu, desigur, dar aşa şi trebuie, să fie mai greu la antrenament decât la meciuri! Am tras tare în această perioadă, a intervenit şi o stare de oboseală inevitabilă în acest stagiu al pregătirilor, însă cel mai important este că nu s-a accidentat nimeni. Întreg lotul e valid şi stăm foarte bine în acest moment din toate punctele de vedere, şi cu moralul, şi fizic. Avem la dispoziţie întreg efectivul cu care vom aborda returul, suntem 12 cu toţii, zece jucători de câmp şi doi portari. A plecat Moldoveanu, a venit Cataramă de la Iaşi şi e sigur că aceştia rămânem, nu vor mai interveni modificări în lot până la reluarea Ligii întâi”, a declarat Florin Ignat pentru „Glasul Hunedoarei”.

Incertitudini pentru primul joc 

„Abia aşteptăm să începem meciurile şi suntem bucuroşi că se reia campionatul. Însă nu ştim încă dacă vom disputa partida din etapa a 15-a de la Focşani. Abia astăzi vom afla şi noi dacă se joacă meciul, am înţeles că e ultima zi în care această echipă mai poate fi programată la jocuri pentru retur. Din cauza problemelor pe care le are, Galactic riscă neînscrierea în campionat. Oricum, noi ne pregătim să jucăm, pentru că şi dacă nu mergem la Focşani la sfârşitul acestei săptămâni avem pe 27 ianuarie programată restanţa cu Odorheiu Secuiesc din etapa a 14-a, deci nu mai este mult până la startul partidelor oficiale”, a precizat căpitanul-jucător al lui Autobergamo.

Drumul spre titlu reîncepe cu speranţe îndreptăţite

Obiectivul fixat la începutul sezonului a rămas în teorie acelaşi, un loc pe podium, însă în condiţiile în care echipa s-a prezentat în turul Ligii întâi la modul cum a făcut-o este firesc ca lumea să se gândească în primul rând la titlul de campioană. Argumentele devenilor sunt cât se poate de solide, în primul rând jocul constant bun etalat pe tot parcursul sezonului de toamnă şi apoi consecinţa directă a acestuia, adică rezultatele care au instalat echipa din Deva pe prima poziţie a clasamentului. Continuitatea în calitatea jocului şi în rezultate va fi cheia aducerii titlului de campioană în vitrina lui Autobergamo, alături de Cupa României şi Supercupa cucerite în vara trecută, la finalul sezonului competiţional 2014 – 2015.

Duel Autobergamo – Informatica, cu un ochi şi pe City’us

Lupta în Liga întâi se reia cu Autobergamo pe prima poziţie a clasamentului, la egalitate de puncte cu Informatica Timişoara, şi putem afirma că se profilează în principal un duel în doi în lupta pentru titlu în acest sezon. Nici campioana en-titre City’us Târgu Mureş nu a depus nici pe departe armele, cu toate că momentan se află la cinci puncte în spatele celor două mari rivale. Am mai spus-o, formaţiile din imediata vecinătate a podiumului, adică United Galaţi, CSMS Iaşi şi Odorheiu Secuiesc, sunt adversari cât se poate de incomozi şi care pun uneori probleme primelor trei clasate, aşa cum au făcut-o în tur în unele partide. Nu par însă a avea şi resursele necesare pentru a se implica la mai mult decât la lupta pentru poziţia a patra în clasament, cea care le-ar aduce un oponent mai accesibil în primul tur de play-off decât ar face-o o clasare pe unul dintre locurile 5 – 8.

Etapă cât se poate de interesantă în Liga 1

Cu toate că nu se ştie cu siguranţă dacă liderul Autobergamo va evolua în această rundă, chiar dacă principala contracandidată Informatica Timişoara pare a avea o misiune mai mult decât facilă sâmbătă, pe teren propriu, în faţa lanternei roşii Concordia Chiajna (deşi în tur a fost doar 4 – 2 pentru timişoreni), restul etapei cu numărul 15 programează duminică jocuri care se anunţă extrem de disputate, cu implicaţii nu atât direct la vârful clasamentului, cât mai ales în tentativa unor formaţii de a prinde ultimele locuri din play-off.
Capul de afiş al etapei este fără nici o îndoială partida de la Iaşi dintre CSMS şi campioana City’us Târgu Mureş. Gazdele ocupă locul 5, cu 22 de puncte, oaspeţii locul 3, cu 28 de puncte, în tur a fost 3 – 0 pentru târgmureşeni, iată  datele de la care pleacă această întâlnire cu o cotă mare de interes.
O altă partidă de urmărit se dispută la Odorheiu Secuiesc, unde Futsal Klub din localitate – locul 7, cu 18 puncte, primeşte vizita Dunării Călăraşi, locul 6, acelaşi punctaj. Cele două vecine de clasament au oferit un meci palpitant şi în tur, terminat cu victoria la limită, 3 – 2, a celor din Odorhei.
Cu prima şansă pleacă United Galaţi (locul 4, cu 24 de puncte) pe teren propriu în faţa celor din Târgu Secuiesc (locul 10, cu 15 puncte). În tur a fost 5 – 0, iar obiectivele celor două sunt cât se poate de diferite:gazdele încearcă să îşi păstreze poziţia a patra, a cărei importanţă am arătat-o, iar oaspeţii vizează accederea pe locul 8, ultimul care duce  în play-off.
În fine, Clujana Cluj Napoca (locul 11, cu 9 puncte) va încerca să îşi ia revanşa pentru acel 1 – 8 încasat în tur de la Spicom Sf. Gheorghe (locul 9, cu 16 puncte), însă oaspeţii au mare nevoie de puncte pentru a termina în primele opt la finalul sezonului regulat.

Loading...