glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Jocuri sexuale, la vârste fragede. „Adevăr sau provocare”. O fetiță de șase ani a fost „provocată” să întrețină relații sexuale orale

Caz cutremurător, petrecut în județul Hunedoara, care ar trebui să ridice multe semne de întrebare părinților și ar trebui să le atragă atenția asupra pericolelor la care le sunt supuși copiii, chiar și în joacă. O fetiță de șase ani a fost supusă la perversiuni sexuale de către colegi și „provocată” să îi facă sex oral unui băiat de 11 ani. Totul a fost filmat de o altă copilă, de 12 ani. Aceștia se jucau jocul „Adevăr sau provocare”.

„Adevăr sau provocare” este un joc foarte popular la orice foc de tabară, petrecere în pijamale sau în oricare altă ocazie cu care se strâng mai mulți tineri, fie că sunt prieteni, fie că doar ce s-au cunoscut. Jocul este distractiv pentru că ajungi să afli mai multe lucruri despre oamenii cu care îți petreci timpul. Asta, în teorie și în mod normal. Există însă situații când se ajunge la mai mult de atât, iar lucrurile degenerează. Regulile sunt simple: dacă alegi „adevărul”, trebuie să răspunzi sincer la o întrebare adresată, iar dacă alegi „provocarea”, trebuie să faci ce ți se spune.

Cea de-a doua variantă a fost aleasă și de copila de șase ani. „Ei, ca și copiii, se jucau prin curtea fostei Exploatări Miniere. Jucau jocul «Adevăr sau Provocare» și s-au provocat unii pe alții să își facă sex oral, iar una dintre fetițe filma cu telefonul. Polițiștii noștri locali au aflat de incident, ne-au anunțat pe noi, Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului, și Poliția. I-au găsit acolo cei de la Poliția Locală. Copiii nu sunt din familii dezorganizate, sunt din familii normale”, a declarat primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca.

Copiii, consiliați psihologic

Cu siguranță, copiii nu își dau seama acum de gravitatea situației în care au fost, dar ei au fost incluși într-un program de consiliere psihologică. Micuții au povestit, cu lux de detalii, tot ce s-a întâmplat în Exploatarea Minieră. „Reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială, din localitate, au fost sesizați despre acest caz, ulterior efectuând consiliere și evaluare a familiilor din care fac parte acești minori. Copiii au fost incluși într-un program de consiliere psihologică și sunt permanent monitorizați. De asemenea, părinților le-a fost pusă în vedere o monitorizare mai atentă a copiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Cristina Sav.

Polițiștii hunedoreni au deschis o anchetă în acest caz. „Poliția Aninoasa a fost sesizată de către Serviciul Protecție și Asistență Socială din cadrul Primăriei Aninoasa cu privire la faptul că un minor de 11 ani ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră de 6 ani, în incinta fostei E.M. Aninoasa. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani va propune măsurile corespunzătoare la finalizarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Năstase.

Loading...