glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Jandarmii recrutează tineri pentru școlile de profil

Tinerii care doresc să îmbrace uniforma de jandarmi sunt așteptați să se înscrie la scoli de profil din țară. Peste 300 de locuri au fost scoase la concurs pentru sesiunea de admitere din acest an.

Cele mai multe sunt la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni și la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, câte 125 de locuri la fiecare. Alte 45 de locuri au fost scoase la concurs la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, în timp ce la Academia Tehnică Militară Bucureşti sunt disponibile două locuri, iar la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, şase locuri.

Din cele peste 300 de locuri, cinci sunt destinate persoanelor de etnie romă, două pentru cei de etnie maghiară și patru pentru alte minorități naționale.

Printre condițiile de înscriere se numără cetăţenia română şi domiciliul în România, capacitate deplină de exerciţiu, vârsta de minimum 18 ani, să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale și să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Cei interesaţi să urmeze cursurile unei şcoli militare de învăţământ pot solicita informaţii suplimentare la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, începând cu data de 15 aprilie, de luni până vineri între orele 08.00 şi 16.00.