NEWS ALERT:
Home / Eveniment / JAF LA BANCOMAT. Hoții au fost prinși în flagrant, în timp ce furau banii dintr-un ATM din Deva
secund 3

JAF LA BANCOMAT. Hoții au fost prinși în flagrant, în timp ce furau banii dintr-un ATM din Deva

Trei hoți au fost prinși miercuri seara, de polițiștii deveni, în timp ce furau banii dintr-un bancomat din centrul municipiului reședință de județ. Printr-o operațiune extrem de bine pusă la punct, aceștia au blocat întreaga zi în interiorul ATM-ului toți banii pe care clienții au vrut să îi retragă, iar seara, când au mers să îi ridice, au fost înhățați de oamenii legii.

Totul s-a desfășurat conform unui adevărat plan. Dis-de-dimineață, cei trei au introdus în interiorul unui bancomat din centrul Devei un dispozitiv special, care bloca bancnotele clienților. Practic, oamenii care voiau să scoată bani de la ATM, după ce tastau PIN-ul și scriau suma cerută, nu primeau niciun leu. Asta, deși banii erau retrași de pe card, dar blocați în dispozitivul hoților. În urma repetatelor sesizări ale clienților, angajații băncii au sesizat poliția, care i-a prins în flagrant pe hoți chiar în momentul în care încercau să își ridice „prada”.  „În data de 27.07.2016, în jurul orei 18.30, poliţiştii hunedoreni au surprins în flagrant trei persoane, respectiv un tânăr de 23 de ani, din judeţul Prahova, o femeie de 29 de ani, din judeţul Ialomiţa, şi un bărbat de 46 de ani, din judeţul Constanţa, la scurt timp după ce au forțat fanta unui ATM bancar, din municipiul Deva. Se pare că cele trei persoane ar fi sustras o sumă de bani, după ce au blocat în interiorul ATM–ului, cu un dispozitiv, bancnotele pe care clienții băncii care au efectuat operaţiuni bancare la ATM-ul respectiv ar fi trebuit să le retragă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Hoții nu sunt la primul jaf din bancomate

Până în acest moment, oamenii legii nu au făcut public prejudiciul. „Cele trei persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Deva, unde au fost reţinute pentru 24 de ore pentru luarea măsurilor legale şi documentarea întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Nu a fost stabilit încă prejudiciul,  având în vedere că cei trei, probabil, au săvârșit astfel de fapte și pe raza altor județe”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara. Cei trei au fost prezentați joi cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Deva, iar magistrații au admis cererea anchetatorilor, astfel că aceștia vor sta următoarele 30 de zile după gratii.

Despre Livia BOTICI

Citește și

mat 3

Descinderi la traficanți de cannabis și cocaină

Polițiștii specializați în Combaterea Criminalităţii Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Hunedoara au descins, ieri, la …