glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Iuliu Hegedus a câştigat Turneul „Juniori vs. Seniori” de şah

O interesantă iniţiativă a Clubului de Şah Deva a fost pusă în practică săptămâna trecută. În locul fostului Campionat Judeţean, care conta şi ca sferturi de finală în Campionatul Naţional individual (care se desfăşoară acum după un alt sistem, cu semifinale zonale), a fost organizat turneul de şah clasic „Juniori vs. Seniori”. Pe parcursul a şapte runde, 19 şahişti de diferite vârste s-au întrecut pentru premiile oferite de organizatori, dar mai ales pentru bucuria competiţiei.
În clasamentul general s-a impus, conform aşteptărilor, maestrul FIDE Iuliu Hegedus, cu 6,5 puncte din 7 posibile. Podiumul a fost ocupat în continuare de Mihail Călugăr cu 6 puncte şi Dorin Sonoc cu 5 puncte, ambii candidaţi de maestru. În clasamentul întocmit separat pentru copiii sub 14 ani, pe primul loc a terminat Francesca Maniul cu 4,5 puncte, urmată de Tudor Stănescu, Viktor Sekeres şi Daria Bocanici, toţi cu câte 3 puncte. Locul întâi la categoria Veterani a fost atribuit lui Valer Iancu, cu 3,5 puncte din 7 partide.
Primilor trei clasaţi din clasamentul general li s-au acordat premii în bani, iar copiilor li s-au decernat premii constând în materiale sportive, cupe, medalii şi diplome.
„În concursul organizat sub noua imagine, „Juniori vs. Seniori”, copiii care frecventează cursurile la secţia de performanţă a Clubului de Şah Deva şi-au măsurat cunoştinţele în faţa mai experimentaţilor şahişti deveni. Juniorii noştri au înregistrat rezultate remarcabile, în special Francesca Maniul (11 ani), care cu 4,5 puncte din 7 posibile a ocupat locul 4 în clasamentul general. Demn de menţionat este şi parcursul avut în acest turneu de Viktor Sekeres (9 ani), Tudor Stănescu (7 ani), Daria Bocanici (10 ani) şi Filip Răcăşan (7ani). Îi felicităm pe toţi copiii participanţi la concurs pentru rezultatele lor şi pentru curajul de care au dat dovadă. Le mulţumim pe această cale celor de la AJOFM Deva pentru sprijinul acordat la organizarea acestei competiţii, prin punerea la dispoziţie a sălii de joc”, a declarat Cosmin Tătăruş, preşedintele Clubului de Şah Deva, pentru „Glasul Hunedoarei”.

Vezi și

Close