glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ionuţ Lupescu a fost în turneu electoral la Deva

Aflat în cursa pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, ale cărei alegeri sunt programate peste o lună, fostul internaţional Ionuţ Lupescu a făcut un adevărat tur de forţă în campania sa electorală, trecând până acum prin 24 de judeţe. Văzut drept principalul, dacă nu singurul contracandidat al actualului preşedinte al FRF Răzvan Burleanu (ceilalţi doi sunt Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu), Lupescu a fost vineri dimineaţă la Deva, unde a stat de vorbă cu membrii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara şi ulterior cu reprezentanţii presei sportive locale. El a fost însoţit şi de Cristi Chivu, cel care s-a alăturat recent staffului său pentru această campanie.

Legislaţia, „călcâiul lui Ahile” în fotbalul românesc

„Campania mea consider că s-a desfăşurat foarte bine până acum. În timpul celor şase ani cât am lucrat la Federaţie unii dintre membrii afiliaţi au ajuns să mă cunoască, dar sunt şi destui noi, cărora am vrut să mă prezint, să mă cunoască şi să îi cunosc şi eu. Am găsit oameni foarte implicaţi în fenomen, dornici să contribuie la bunul mers al fotbalului românesc, şi văd că sunt în număr mare alături de mine. Timp de 13 ani am activat în fotbal la cel mai înalt nivel, cunosc direcţia în care fotbalul românesc trebuie dus ca să facem performanţă. Ceea ce lipseşte în România este în primul rând legislaţia, apoi ceea ce ţine de dezvoltare şi de educaţie. Pentru aceasta trebuie să existe un Plan Naţional de dezvoltare a sportului, nu numai a fotbalului, să facem ca sportul să devină şi la noi o prioritate, la fel cum au făcut şi alte ţări. Însă până nu avem legislaţia, prea multe nu se pot face în lipsa acestui cadru legal. În principiu ideea Centrelor de Excelenţă este bună, ceea ce nu a fost în regulă a fost modul de implementare a ei, din punct de vedere juridic”, a spus Ionuţ Lupescu în întâlnirea cu presa de la Deva.

Atragerea de finanţare, obiectiv prioritar

„Ne dorim să modernizăm fotbalul românesc, iar pentru asta trebuie să atragem oameni, firme, investitori, rolul nostru, al întregii echipe cu care vin să candidez în aceste alegeri, este să convingem autorităţile locale şi guvernul, să îi atragem de partea noastră. Ştiu ce trebuie făcut, începând de la bază şi până la cel mai înalt nivel, pentru ca fotbalul nostru să îşi revină la ceea ce a fost în perioada sa de vârf. Avem talente, avem potenţial, am văzut că şi în judeţul Hunedoara există emulaţie, trebuie să avem şi specialişti pe domeniile respective. Asta începând de la antrenorii de copii şi juniori, care trebuie plătiţi bine pentru munca lor, o idee bună fiind aceea că ar trebui specializaţi pe grupe de vârstă. Trebuie să găsim surse de finanţare, partea de infrastructură urmând să fie asigurată de autorităţile locale. Dar repet, pentru a realiza ceea ce ne-am propus ne trebuie o legislaţie permisivă, iar pentru asta oamenii cu putere de decizie trebuie convinşi cât de important e sportul în întregul său, nu doar fotbalul. Sportul trebuie pus pe acelaşi plan cu Educaţia şi Sănătatea, pentru a avea un popor sănătos”, a mai adăugat Lupescu.