glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Ioan Vălean a încetat din viaţă

Fostul primar al oraşului Geoagiu, Ioan Vălean, a decedat marţi seara la un spital din Cluj – Napoca, în urma unor afecţiuni grave cu care s-a luptat fără sorţi de izbândă în ultimele luni.

Ioan Vălean (65 de ani) a fost consilier local între 1996 şi 2008, apoi consilier judeţean până în 2012, iar între 2012 şi 2016 a fost primar al oraşului Geoagiu. Cariera sa adevărată a fost însă în învăţământ. În 1972 a debutat ca învăţător în satul Mada, apoi în Balşa, iar în 1976 a absolvit Facultatea de Filologie din Cluj – Napoca. Din 1994 a ocupat postul de director al Colegiului Tehnic Agricol din Geoagiu. „Sub directoratul său școala a cunoscut o perioadă de  excepție prin modernizările, reabilitările și noile unități școlare edificate. A fost un factor de echilibru în școală, știind să imbine rigorile profesiei  cu înțelegerea tinerei generații, reușind să se impună în fața colegilor atât profesional cât și datorită  calităților sale umane”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Primăriei Geoagiu.

Dumnezeu să-l odihnească!

2 Comments

  1. A fost directorul meu in perioada scurta cat am lucrat in calitate de profesor-maistru pe discipline economice la Colegiul Alexandru Borza din Geoagiu!.Un om,profesor,director extraordinar!Un caracter deosebit de puternic,plamadit din lutul apa si sufletul acestor meleaguri pe care s-a nascut!Un adevarat arhitect al modernizarii vietii,mediului si arhitecturii zonei!Un erou al locului!Merita un bust in parcul central al orasului Geoagiu!Un asemenea om se naste odata la o suta de ani!Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!