NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Invitație la film, Crosul Orăștiei și Duelul Viorilor, în acest weekend
duel-viori

Invitație la film, Crosul Orăștiei și Duelul Viorilor, în acest weekend

În acest final de săptămână, hunedorenii au posibilitate să ia parte la mai multe evenimente cultural – artistice și sportive. Cinefilii pot viziona filmele „Discordia” și „Vânătorii de oameni”, iar melomanii sunt așteptați la „Duelul viorilor”. Pasionații de mișcare sunt așteptați la prima ediție a Crosului Orăștiei.

„Discordia” și „Vânătorii de oameni”, la cinematograful devean

 

Cinefilii din județ pot viziona, în acest weekend, două filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Discordia”, regizat de Ion Indolean și „Vânătorii de oameni” în regia lui Mikkel Nørgaard. Prima peliculă va putea fi urmărită începând de astăzi și până miercuri, de la ora 15:00. Prețul unui bilet este șase lei. Trei zile bizare din viaţa a doi tineri. Trăiesc sub acelaşi acoperiş, dorm în camere separate şi mănâncă la aceleaşi ore, urmând un program pe care l-au transformat într-un adevărat ritual. Par să fie cumva neconectaţi la realitate şi plictisiţi, dar le place. Atâta doar că orice deviație de la rutină îi poate afecta profund… Cel de-al doilea film va rula în aceeași perioadă, dar de la orele 15:00 și 17:00. Prețul unui bilet este opt lei. Sinopsis: Ițele investigațiilor în cazul asasinării unor gemeni îi duce pe polițiști în mijlocul unui grup de studenți eminenți proveniți din clasele superioare ale societății scandinave. Între ei, nimic nu e ceea ce pare a fi.

Crosul Orăștiei, la prima ediție

Fondatorul Fitness Urban România, Doru Dorobăț, propune hunedorenilor o nouă provocare. Este vorba despre Crosul Orăștiei, un eveniment sportiv inedit care dorește să atragă cât mai mulți tineri și iubitori de mișcare. Evenimentul se află la prima ediție și se va desfășura sâmbătă, 15 octombrie. Înscrierile vor avea loc în aceeași zi de la ora 09:00, iar startul va avea loc la ora 10:00, în Parcul Tineretului din Orăștie. Potrivit organizatorului, taxa de participare este una simbolică, de 15 lei. Toată suma adunată va fi donată, în scop caritabil, tinerei Lavinia Tămășan, în vârstă de 13 ani, din Orăștioara de Sus, care a fost diagnosticată cu o tumoare de fosă posterioară. În prezent, se află internată la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, la secția de Neurochirurgie, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Crosul se va desfășura pe un traseu de 5 km. și va consta în patru categorii de participanți: băieți și fete + 18 ani, băieți și fete sub 18 ani. Taxa de participare va fi doar pentru persoanele de + 18 ani. Pentru a încuraja și competiția, organizatorul va acorda primilor trei finaliști, pentru toate cele patru categorii, premii în bani. Locul I va primi suma de 300 de lei, locul II – 200 de lei și locul III – 100 de lei. Totodată, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să urmeze un program de slăbit sau care doresc să facă exerciții acasă, Doru Dorobăț își va lansa volumul „Slăbește – trăiește viața pe care o meriți!”. Lansarea va avea loc în data de 16 octombrie, de la ora 12:00, la sala Astra, din Orăștie.

Turneul „Duelul viorilor” ajunge la Deva

Muzică de cea mai bună calitate, promovată în cadrul Turneului Internaţional „Duelul viorilor”, de către violoniştii Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail ajunge și la Deva. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă Deva. Despre ideea de duel între instrumente a vorbit Gabriel Croitoru: „Diferența dintre cele două instrumente, în sensul bun al cuvântului, este evidentă. Pornim de la ideea că ele, Stradivarius și Guarneri, reprezintă două școli mari ale lutieriei mondiale, de atunci și de acum. Vioara sau viorile Guarneri ar avea ca plus, chiar dacă poate părea subiectivă părerea mea, rotunjimea sunetului, atu compensat de partea cealaltă, a viorii Stradivarius, printr-un volum mai mare sau o sclipire în plus față de celelalte. Desigur, dincolo de toate aceste amănunte, mereu vor fi păreri și păreri, preferințe personale. De aceea, ideea de a le pune pe scenă, în același timp, a prins foarte bine. În felul acesta, practic, orice ureche, fie ea formată sau neformată, poate să sesizeze diferențele dintre cele două instrumente. Am avut ocazia la rându-mi să cânt și eu pe alte instrumente, însă mărturisesc că sunt întru totul adeptul taberei Guarneri”.

Despre Raluca STROIA

Citește și

SECUND

Întrecere mondială a aeromodelelor la Simeria

Platoul aflat la marginea sudică a oraşului Simeria găzduieşte, la finele acestei săptămâni, a doua …