NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Invitație la film, în acest weekend
film 1

Invitație la film, în acest weekend

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze în acest sfârșit de săptămână trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Dalida”, „Povestea iubirii” și „Mumia”.

„Dalida”

Primul film care va putea fi vizionat în acest weekend la cinematograful devean este „Dalida”, în regia Lisei Azuelos. Pelicula rulează începând de astăzi și până miercuri, de la ora 15:00. Prețul unui bilet este 10 lei. Filmul este biografic, bazat pe viaţa legendarei cântăreţe Dalida. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii ’50, cântând în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană şi italiană. A jucat în filmul „A şasea zi al lui Youssef Chahine”. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vândut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume.

film 2

 

„Povestea iubirii”

Bazat pe bestsellerul cu același nume scris de Nicole Krauss, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. „The History of Love – Povestea iubirii” este titlul cărții pe care Léo Gursky (Derek Jacobi) o scrie pentru Alma Mereminski (Gemma Arterton). După mulți ani, apariția ei misterioasă ajunge să conecteze oameni din întreaga lume. Regia este semnată de Radu Mihăileanu. Filmul va putea fi urmărit de la ora 17:30, în aceeași perioadă ca „Dalida”. Biletul costă 10 lei.

 

 

„Mumia”film 3

Cel de-al treilea film care va putea fi vizionat în acest final de săptămână este „Mumia”, regizat de Alex Kurtzman. Protagonistul filmului este un membru al trupelor speciale ale Marinei Militare a SUA, Tyler Colt. Misiunea sa, aceea de eliminare a unui grup terorist ascuns într-un buncăr, îl poartă în deșertul irakian. Pătrunde astfel într-un loc magic, unde puternice și misterioase forțe îi întorc pe militari unul împotriva celuilalt. Tyler este singurul care scapă cu viață. Pătrunzând tot mai adânc în străvechiul și misteriosul mormânt ce a fost luat drept buncăr, acesta descoperă un sarcofag negru de fier, marcat cu simboluri egiptene precum Ankh (simbolul vieții veșnice) și Ochiul lui Horus. Aici, Tyler este mânat de forțe magice să deschidă sarcofagul. Însă în momentul în care introduce mâna în interiorul acestuia, este pe loc marcat cu un simbol în formă de stea. De aici înainte, mintea îi este blestemată cu viziuni ale lui Ashurbanipal, Regele Asiriei. Filmul rulează de la ora 20:00, tot de astăzi și până miercuri, iar biletul costă tot 10 lei.

 „Între Eros și Thanatos. Analize și comentarii”, volum prezentat de Gligor Hașa, la Devafoto caseta

Pasionații de lectură sunt invitați săptămâna viitoare la un eveniment cultural dedicat comemorării morții poetului Mihai Eminescu. Este vorba despre lansarea volumului de studii eminesciene „Între Eros și Thanatos. Analize și comentarii”, a dascălului, scriitorului și publicistului Gligor Hașa. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și va avea loc în data de 15 iunie, de la ora 17:00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or. Numele lui Gligor Hașa a devenit de multă vreme un reper pentru cultura hunedoreană, pentru viața literară a județului. Autor a peste 20 de volume de proză, de versuri, eseuri, studii istorice, exegeze eminesciene, Gligor Hașa face parte dintre cei mai importanți scriitori din județul Hunedoara, o personalitate puternică a cărei opinie nu poate fi ignorată. Volumul  „Între Eros și Thanatos. Analize și comentarii” este o culegere de analize ale unor poezii eminesciene mai puțin sau deloc studiate la școală („Atât de fragedă”, „Când însuși glasul gândurilor tace”, „Ce-ți doresc eu ție”, „Dintre sute de catarge”, „Dorința”, „La steaua” fiind doar câteva), la care se adaugă studii ce abordează subiecte cum sunt muzica în poezia eminesciană, Eminescu și Ion Budai Deleanu. Volumul scris de Gligor Hașa este un foarte util instrument pentru cei care studiază creația lui Mihai Eminescu, dar și o lectură plăcută pentru toți iubitorii de poezie eminesciană.

Despre Raluca STROIA

Citește și

cetate

Idei de relaxare pentru 1 mai. Vizionări de filme, spectacol folcloric, plimbare cu mocănița sau vizite la Castel, cetate sau Sarmizegetusa Regia

Ziua de 1 Mai este o ocazie numai bună pentru a pleca de acasă și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *