glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Investiție de peste 20 de milioane de euro. E oficial! Bosch va construi o fabrică de mașini de spălat, la Simeria

Reprezentanții companiei germane BSH Home Appliance Group, din domeniul producției electrocasnicelor, vor construi o fabrică de mașini de spălat, la Simeria. Anunțul a fost făcut, marți seară, de Guvernul României, după o întâlnire la care au luat parte reprezentanții companiei și ambasadorul Republici Federale Germania la București, Cord Meier-Klodt. Valoarea investiției este de peste 20 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, marți, premierul Mihai Tudose i-a primit pe reprezentanții companiei germane la Palatul Victoria. Tema discuțiilor a vizat proiectele de investiții ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât și pe plan educațional, prin construirea unei fabrici în Simeria, Hunedoara, și prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forței de muncă. „România are perspective economice bune și considerăm investițiile un vector important pentru a consolida evoluția economică bună din ultimele luni”, a declarat șeful Executivului. Din delegația condusă de premierul Tudose au făcut parte vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarii de stat Florin Vodiţă și Ramona Lohan și consilierul de stat Gabriel Andronache. La întrevedere a participat, de asemenea, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, Cord Meier-Klodt.

Peste 2.000 de locuri de muncă

Investiţia Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă. Un teren de aproximativ 20.000 de metri pătrați, lângă DN7, se pare că a fost cumpărat deja de cei de la compania germană, unde vor construi trei clădiri. Construcția efectivă va demara în al doilea semestru al anului 2018, și va fi finalizată în primul semestru al lui 2019, potrivit unui anunț publicat pe site-ul www.ibuild.info. Valoarea investiției este de peste 20 de milioane de euro.

Loading...