glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Investiţia BOSCH de la Simeria intră în linie dreaptă

Grupul german BOSCH a finalizat procedurile de achiziţie a terenurilor de care are nevoie pentru a construi la Simeria o fabrică de maşini de spălat. Anunţul oficial privind data la care va începe construirea fabricii încă se lasă aşteptat.

Reprezentanţii grupului german au reuşit să cadă la o înţelegere cu unii proprietari care nu doreau să-şi vândă suprafeţele de teren astfel încât proiectul pentru fabrica ce va fi ridicată la Simeria să nu fie afectat. Conform surselor noastre, în această perioadă se fac demersuri pentru relocarea unor linii de gaz metan şi energie electrică. Aceleaşi surse spun că suprafaţa cumpărată de Bosch la Simeria este cuprinsă între 35 şi 50 de hectare.

Reprezentanţii Primăriei Simeria continuă să fie reţinuţi în a face declaraţii pe tema investiţiei motivând că, pur şi simplu, nu îşi permit să vorbească în numele unei companii private şi precizând doar că îşi dau tot concursul pentru ca investiţia să fie dusă la bun sfârşit.

Singurele declaraţii oficiale făcute până acum pe această temă au apărut în decembrie anul trecut. „Premierul Mihai Tudose i-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, din domeniul producţiei electrocasnicelor. Tema discuţiilor a vizat proiectele de investiţii ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât şi pe plan educaţional, prin construirea unei fabrici în Simeria, Hunedoara, şi prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forţei de muncă”, anunţa, la acea vreme, Biroul de Presă al Guvernului.