glasul-hd.ro Web analytics

Întreruperile de curent au paralizat activitatea în Primăria Deva

Mai multe servicii din cadrul Primăriei Deva nu au putut fi operative, în cursul zilei de ieri. De data aceasta, nu funcţionarii publici au fost de vină ci compania de electricitate. În cursul dimineţii de ieri s-au înregistrat mai multe pene de curent în zona Pieţii Unirii dar şi în centrul Devei. Aceste defecţiuni au distrus, de asemenea, mai multe aparate electronice atât din cadrul instituţiei publice, cât şi de la proprietari persoane fizice.

Fără internet în primărie

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, şocurile de curent au ars mai multe echipamente care asigurau conexiunea la internet şi implicit la bazele de date. Din acest motiv, activitatea Direcţiei de Impozite şi Taxe a fost întreruptă vreme de mai multe ore. De asemenea, pentru scurt timp, a fost afectată activitatea Centrului de Informare a Cetăţeanului.

Angajaţii birourilor şi serviciilor din cadrul Primăriei s-au văzut, la rândul lor, în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea zilnică, accesul la bazele de date şi la reţeaua internă fiind imposibil de realizat”, au precizat reprezentanţii Primăriei Deva.

În centrul oraşului, mai multe persoane au fost afectate de aceste şocrui de curent.

De trei ori s-a luat curentul în interval de o oră. Nu ştiu ce s-a întâmplat. La un moment dat am scos tot din priză de frică nu se ardă ceva”, a declarat Elisabeta. O altă femeie susţine că întreruperile repetate de curent i-au ars o aerotermă aflată în funcţiune în acesl moment. „Nu am ce să mai fac acum. O să îmi cumpăr alta când o să am bani. Nu merită să mă judec cu cei de la ENEL prin tribunale pentru 150 de lei”, a afirmat Ioana Butaş.

 

Cu "curentul" în instanţă

„Primăria Municipiului Deva este hotărâtă să solicite despăgubiri furnizorului de energie electrică pentru daunele pe care le-a înregistrat ca urmare a şocurilor repetate de curent  și îndeamnă cetățenii si agenții economici din municipiu care au fost afectați să urmeze același demers”, se prezicează într-un comunicat de presă al instituţiei. Principala condiţie pentru a primi despăgubiri este aceea ca solicitantul să dovedească, printre altele, proprietatea asupra aparatelor distruse.  Mai exact, trebuie să prezinte documentele de achiziţionare ale aparaturii.