glasul-hd.ro Web analytics

InterviuPolitică

INTERVIU. Lucian Ionescu: „Am renunțat pentru familia mea. (…) Posibil să îl votez pe Oancea”

Deveanul Lucian Ionescu a renunțat la candidatura sa independentă, marți, cu câteva ore înainte de expirarea termenului până la care se puteau depune, oficial, listele de semnături și candidaturile. Într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului „Glasul Hunedoarei”, Lucian Ionescu povestește care sunt motivele ce au dus la retragerea sa dintr-o cursă pe care nici nu a început-o și spune că este posibil ca în data de 5 iunie să îi dea votul său lui Florin Oancea.

 

Reporter: De ce ai renunțat la candidatura pentru Primăria Deva?

Lucian Ionescu: Pentru că familia mea este mai importantă pentru mine! Pentru că, dacă eu simțeam poporul în spatele meu, cu adevărat, probabil că mergeam în luptă. Sunt un luptător. Asta este… nu poți fără „armată”. Ai văzut general fără armată?

 

Rep.: Totuși, ai avut semnături suficiente…

L.I.: Le am încă. Dosarul e complet. Nu îmi place „țigănia” în care mă bag. Eu nu am atacat familia nimănui.

 

Rep.: Nu te așteptai la asta, atunci când ai spus public că ai intenția de a candida?

L.I.: Să îmi atace familia? M-ai auzit pe mine să spun că nevasta lui Mircia a fugit cu asociatul? M-ai auzit pe mine să spun că Petre a făcut accident cu amanta, care a devenit soția lui? M-ai auzit pe mine să spun că Florin și-a trimis șoferul la examen? Nu am spus asta! Am spus doar adevăruri, care sunt probate cu hârtii. Eu nu m-am legat de familia nimănui și nici nu accept să se lege cineva de familia mea. Și asta pentru că eu nu o fac pentru mine (), eu dacă făceam asta, o făceam pentru oameni. N-am nevoie de bani! N-am nevoie nici măcar de salariul acela de primar. Îl donam și pe acela.

 

Rep: La ce te aștepți pentru mai departe?

L.I.: Nu știu! Probabil că voi crea eu, dacă se poate, o forță politică, care să își spună cuvântul peste patru ani.

 

Rep.: Te gândești la asta? Vrei să pui bazele unui partid?

L.I.: Mă gândesc, da! Nu știu încă detalii, nu pot să îți spun așa la cald, dar știu doar că nu e ceea îmi doresc, chiar dacă 1.194 de oameni m-au susținut, plus alte semnături care mi-au fost aduse acum. Pot doar să îmi cer scuze față de ei și sper să mă înțeleagă. Nu am să îmi sacrific un tată, pentru că doar pe el îl mai am. Am un tată, o soră și o tanti care m-a crescut, nu pot să îmi sacrific eu familia asta care mi-a rămas, ca să fac bine unor oameni care nu vor să se ajute ei pe ei. Am spus: schimbarea pleacă din interior, din interiorul nostru. Eu vreau să aud primarul acela care face ce fac eu. Să facă atâta bine, cât am făcut eu și să facă pentru oameni ceea ce am vrut eu să fac.

 

Rep.: Ce ai fi vrut să faci?

L.I.: Orice se face mare în orașul acesta, ar trebui să se facă cu referendum. Să vină omul și să simtă că el a decis. Nu ratații aceia din Consiliul Local. Sunt doar niște ratați chitiți pe joburi de la partid și pe funcții. Atât timp cât votezi liste de la partid, asta votezi. Oameni care vor funcții și atât. Atât le trebuie lor. Ai auzit vreodată să se vorbească despre votant? Despre omul acela de rând? Nu! Ei vorbesc doar despre proiecte pentru oameni! Ce proiecte? Să le schimbi bordurile și panseluțele? Nu avem bani de referendum, dar avem bani de panseluțe, borduri și de asfaltat centrul acesta, că are doi metri de asfalt. Asta este…

 

Rep.: Cu cine vei vota în 5 iunie?

L.I.: Încă nu știu. Dar evident că mă voi duce la vot. O să văd. Nu am ofertă prea mare. Dar, oricum, nu o să îl votez nici pe Mircică și nici pe Petrică. Nu am cum!

 

Rep.: Dar pe Oancea?

L.I.: Posibil. Sper să nu fie descurajat și domnul Oancea. Asta este… În rest, numai de bine!

Tags