glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Inter Petrila a pierdut acasă meciul tur cu Ghiroda

Inter Petrila, campioana judeţeană a Hunedoarei, a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, în prima manşă a barajului de promovare în Liga a treia de ACS Ghiroda, campioana Timişului, cu 2 – 1. A fost un meci de mare luptă, care a suscitat un mare interes din cauza mizei implicate şi în consecinţă publicul a umplut tribuna acoperită a stadionului „Parângul Lonea”, în ciuda vremii nefavorabile.

La final, cei de la Inter au trebuit să îşi recunoască înfrângerea, însă trebuie spus că petrilenii au luptat până la capăt, iar (auto)golul venit în prelungiri le mai oferă încă un dram de speranţă pentru manşa secundă a întâlnirii, care se va juca pe stadionul renovat „Emilian Pavel” din Ghiroda sâmbăta viitoare, de la ora 17.30. Trebuie spus totuşi că la acest scor formaţia timişoreană pleacă evident cu prima şansă la calificare în retur.

Gol anulat şi accidentare la Inter, 1 – 0 pentru Ghiroda în prima repriză

Meciul a început abrupt, Dolha a încasat un cartonaş galben în minutul 3, golgeterul gazdelor Kalai a introdus balonul în poartă în minutul 5, însă reuşita sa nu a fost validată pe motiv de ofsaid, iar golgheterul oaspeţilor, Baranyi, a scăpat singur spre poartă, însă a tras pe lângă în minutul 7. Jocul a continuat în acelaşi ritm, cu situaţii de gol ale ambelor echipe: Haring prinde balonul din faţa lui Mancaş (min. 8), Agapi încearcă un gol de efect de la mare distanţă, dar mingea trece peste poartă (min. 13), pentru ca min. 18 să consemneze câte o ocazie la fiecare poartă, cu lovitura liberă a lui Naidin care nu i-a dat emoţii lui Haring şi un contraatac al lui Dolha nefinalizat din păcate. Minutul 25 a adus o dublă ocazie pentru Inter, însă portarul Dubou şi-a salvat echipa în amândouă rândurile, mai întâi respingând lovitura liberă bine executată de Kalai, apoi parând şi reluarea din apropiere a lui Dolha. Haring iese bine şi reţine la contraatacul lui Mancaş, după care gazdele revin la cârma partidei cu un şut peste poartă a lui Mareş (min. 27) şi o lovitură de cap a lui Bocu la centrarea lui Drăgoescu, tot peste transversală (min. 28). Baranyi are o bună oprtunitate de a înscrie, însă trimite pe lângă poartă din poziţie bună (min. 34), însă nu mai ratează în minutul 40, când marchează cu un şut din afara careului şi Ghiroda conduce cu 1 – 0. Finalul primei reprize aduce un şut de la distanţă a lui Matei, fără probleme pentru Dubou şi, din nefericire, accidentarea lui Androne din prelungiri, care a trebuit scos cu targa de pe teren şi înlocuit cu Perşe.

Al doilea gol pentru oaspeţi, bară şi autogol pentru gazde

Istoria acestui meci se putea scrie şi altfel în debutul reprizei secunde, însă balonul trimis cu capul de Matei din careul mic a lovit transversala la trei minute de la reluarea jocului, pentru ca cinci minute mai târziu Pătraşcu să transforme o lovitură liberă şi astfel în loc de 1 – 1 s-a făcut 0 – 2. Restul partidei a însemnat o goană a petrilenilor după cel puţin un gol, cei de la Ghiroda fiind evident mulţumiţi de rezultatul înscris pe tabela de scor. Ocazii au fost destule pentru Inter, lovitură de cap a lui Câmpean pe lângă poartă (min. 58), şut peste a lui Matei (min. 60), două mingi reţinute de Dubou la lovitura liberă executată de Bocu (min. 65) şi la centrarea lui Perşe (min. 66), un nou şut peste poartă a lui Bocu (min. 75) şi, cea mai mare situaţie de gol, şutul aceluiaşi Bocu respins de Dubou în minutul 86. De partea cealaltă am consemnat doar un singur şut pe poartă a lui Gaidoş, prins fără probleme de Haring (min. 69). În prelungiri, după ce Mareş a mai trimis o dată peste poarta oaspeţilor, a venit şi reuşita gazdelor. Ceea ce nu au reuşit atacanţii Interului a făcut Mancaş, care a vrut să respingă un balon şi l-a trimis imparabil de la circa 12 metri în vinclul propriei porţi, la colţul lung pentru 1 – 2.

Victorii în deplasare pentru campioanele din Alba şi Arad

Iată şi alte câteva rezultate din zona noastră care ne interesează direct, pentru că în urma lor vor fi desemnate echipele care vor face parte din seria a patra a Ligii a treia, unde evoluează singura reprezentantă a judeţului, Cetate Deva.

Şoimii Lipova s-a distrat pe terenul lui Diosig Bihardioszeg, campioana Aradului zdrobind-o pe cea a Bihorului cu 6 – 1, cu un recitat de cinci goluri înscrise de Kevin Trabalka. Şi Şurianu Sebeş din Alba a câştigat la Caransebeş în faţa Viitorului din localitate cu 2 – 1, luând o opţiunea serioasă pentru calificare. O altă posibilă adversară din sezonul viitor, Internaţional Băleşti din Gorj (cunoştinţa lui Cetate din Cupa României), a câştigat pe teren propriu cu 2 – 1 în faţa dojenilor de la Tractorul Cetate, un gol al oaspeţilor venit în prelungiri, din penalty, încurcând un pic socotelile gazdelor pentru retur.

Să mai amintim doar că scorul manşei tur a barajului a fost consemnat la Cluj, unde ACSF Alb-Negru al Studenţilor Cluj – numele oficial acum al lui „U” – a bătut cu 8 – 0 pe Lăpuşul Târgu Lăpuş din Maramureş, patru goluri fiind înscrise de Goga şi alte două de Lemac, foşti jucători în Liga întâi.

Vă prezentăm mai jos rezultatele complete ale partidelor desfăşurate sâmbătă în barajul pentru promovarea în liga a treia.

Inter Petrila – ACS Ghiroda 1 – 2 (0 – 1)

PETRILA: Marius Haring – Daniel Horvath, Adrian Agapi, Adrian Cîmpean, Ioan Androne (min. 46 Robin Perşe) – Marius Matei (min. 83 Vlad Tăian), Răzvan Drăgoescu, Iosif Kalai, Alin Bocu – Marius Mareş, Adrian Dolha. Rezerve: Ludovic Şanta, Lucian Coste, Ionuţ Torkoş, Keszeg, Cristian Duma. Antrenor Aurel Moldovan.

GHIRODA: Alexandru Dubou – Octavian Firuţ (min. 75 Brian Filimon), Branimir Ştefanovici, Gavriluţă, Narcis Damian – Cosmin Mancaş, Florin Gaidoş, Leonard Naidin (min. 77 Constantin Popa), Sebastian Budur – Alexandru Baranyi (min. 75 Florin Dochiţa), Emanuel Pătraşcu (min. 67 Bogdan Centea). Rezerve: Daniel Ciui, Adrian Ciobanu, Rareş Mureşan. Antrenor Vlad Bura.

Au marcat Mancaş – autogol (min. 90+3), respectiv Baranyi (41), Pătraşcu (53)

Rezultatele meciurilor tur din barajul pentru Liga a 3-a:

CS Strehaia (Mehedinţi) – Voinţa Saelele (Teleorman) 2 – 4

Viitorul Dăeşti (Vâlcea) – AS Milcov (Olt) 0 – 0

Unirea 08 Tuşnad (Satu Mare) – Dumbrava Gîlgău Almaşului (Sălaj) 2 – 1

ACS Dumitra (Bistriţa-Năsăud) – Bucovina Rădăuţi (Suceava) 0 – 0

Sănătatea Darabani (Botoşani) – Viitorul Curiţa (Bacău) 1 – 0

Victoria Traian (Brăila) – FC 2007 Garceni (Vaslui) 4 – 0

Unirea Mirceşti (Iaşi) – Suporter Club Oţelul Galaţi (Galaţi) 1 – 0

Teiul Poiana Teiului (Neamţ) – CSM Focşani 2007 (Vrancea) 1 – 2

Viitorul Caransebeş (Caraş-Severin) – Şurianu 1945 Sebeş (Alba) 1 – 2

Internaţional Băleşti (Gorj) – Tractorul Cetate (Dolj) 2 – 1

Şcoala de Fotbal PRO Mureşul Topliţa (Harghita) – KSE Târgu Secuiesc (Covasna) 0 – 3

Dunărea Giurgiu (Giurgiu) – Agricola Borcea (Călăraşi) 2 – 2

Pescăruşul Sarichioi Jr (Tulcea) – Farul Constanţa (Constanţa) 2 – 7

Dentas Tărtăreşti (Dâmboviţa) – Petrolul 52 Ploieşti (Prahova) 0 – 3

ACSF Alb-Negru al Studenţilor Cluj (Cluj) – Lăpuşul Târgu Lăpuş (Maramureş) 8 – 0

Diosig Bihardioszeg (Bihor) – Şoimii Lipova (Arad) 1 – 6

FC Avrig (Sibiu) – Unirea Bascov (Argeş) 1 – 0

Progresul Spartak Bucureşti (Bucureşti) – Voinţa 2010 Crevedia (Ilfov) 0 – 3 (nu s-a jucat)

Mureşul Ruşii-Munţi (Mureş) – Viitorul Ghimbav 2014 (Braşov) 0 – 2

CS Amara (Ialomiţa) – Metalul Buzău (Buzău) 0 – 4

Inter Petrila (Hunedoara) – ACS Ghiroda (Timiş) 1 – 2

Tags