NEWS ALERT:
Home / Sport / Inter Petrila joacă mâine prima manşă a barajului de promovare
IMG_1840

Inter Petrila joacă mâine prima manşă a barajului de promovare

Inter Petrila, echipa care a realizat în acest an eventul fotbalistic hunedorean, înfruntă mâine pe ACS Ghiroda, campioana judeţului Timiş, în meciul tur din dubla manşă pentru accederea în Liga a treia. Este, dacă vreţi, o reeditare cu alte protagoniste a duelului interjudeţean din sezonul trecut. De la acela nu avem amintiri prea plăcute, deoarece atunci Ripensia Timişoara a dispus lejer de Hercules Lupeni în ambele jocuri, 4 – 0 şi 3 – 0, reuşind ulterior şi promovarea în Liga a doua după un singur an petrecut în eşalonul trei.

Partida de la Petrila începe de la ora 18, la fel ca şi celelalte 20 de meciuri din barajul pentru promovare din acest an, programul complet al acestora fiind prezentat mai jos. Iată şi datele de la care pleacă această întâlnire, de al cărei deznodământ final depinde răspunsul la întrebarea pe care am pus-o zilele trecute în „Glasul Hunedoarei”, câte echipe vom avea în Liga a treia în sezonul competiţional 2017 – 2018.

Două campioane judeţene detaşate

Spre deosebire de campionatul judeţean al Hunedoarei, structurat doar în Liga 4 şi Liga 5, cel al Timişului are în plus trei serii de Liga a şasea, iar Liga a cincea are şi ea trei serii, nu una singură ca a judeţului nostru. Liga a patra Timiş cuprinde 18 echipe, nu 12 ca a Hunedoarei, iar ultimele sale două câştigătoare, ASU Politehnica şi Ripensia Timişoara, au promovat în Liga a doua după numai un sezon în Liga 3.

Să spunem că ACS Ghiroda a câştigat extrem de clar Liga a patra timişoreană, cu un avans de 14 puncte faţă de a doua clasată. În cele 34 de etape, elevii antrenorului Vlad Bura au obţinut 86 de puncte din 27 de victorii, cinci egaluri şi doar două înfrângeri, cu un golaveraj de 138 – 39, adică o medie de peste patru goluri marcate pe meci şi ceva mai mult de unul primit. Principala urmăritoare a Ghirodei, ocupanta locului 2 în campionat, Voinţa Biled (câştigătoarea Cupei României – faza judeţeană Timiş), a adunat doar 72 de puncte. În ultima etapă a sezonului Ghiroda a dispus în deplasare de Timişul Şag cu 4 – 3, golurile sale fiind marcate de Mancaş, Budur – două şi Pătraşcu. Iată şi echipa aliniată în acel meci:

Alexandru Dubou – Octavian Firuţ, Constantin Popa, Branimir Ştefanovici, Narcis Damian (min. 46 Rareş Mureşan), Brian Filimon, Florin Gaidoş, Bogdan Centea (min. 46 Florin Dochiţa), Cosmin Mancaş, Emanuel Pătraşcu, Alexandru Baranyi (min. 46 Sebastian Budur). Pe banca de rezerve au mai fost portarul Daniel Ciui şi jucătorii de câmp Adrian Ciobanu şi Marius Stanciu.

Echipa joacă meciurile de acasă pe terenul „Tricoului 1 Iunie” din cartierul Plopi, acolo unde se va desfăşura peste o săptămână şi returul acestei duble manşe din baraj.

De partea cealaltă, Inter Petrila a câştigat şi ea clar campionatul judeţean al Hunedoarei, cu un avans de opt puncte faţă de trioul urmăritor Şoimul Băiţa – Retezatul Haţeg – Minerul Lupeni. În cele 22 de etape Interul a adunat 53 de puncte din 17 victorii, două egaluri şi trei înfrângeri, cu un golaveraj de 84 – 17, însemnând o medie de aproape patru goluri marcate şi mai puţin de unul primit pe meci. În ultima etapă, când rezultatul nu mai conta, elevii antrenorului Aurel Moldovan au pierdut derbyul de orgoliu de la Lupeni în faţa fostei campioane judeţene Hercules cu 2 – 3. Însă atenţia lor era îndreptată spre ultimul joc al sezonului intern, finala Cupei României cu Retezatul Haţeg, pe care au şi câştigat-o cu 7 – 6 la loviturile de departajare, după 1 – 1 la finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor. Iată şi formula de echipă folosită în acea finală:

Ludovic Şanta – Daniel Horvath (min. 110 Cristian Duma), Adrian Agapi, Adrian Câmpean, Ioan Androne – Răzvan Drăgoescu, Iosif Kalai, Marius Matei, Alin Bocu (min. 87 Ionuţ Torkoş) – Robin Perşe (min. 67 Vlad Tăian), Adrian Dolha (min. 56 Bogdan Keszeg). Pe bancă au mai fost portarul Valentin Gâmbuţă şi jucătorii de câmp Lucian Coste şi Marius Mareş.

Aşadar, avem mâine de la ora 18 Inter Petrila – ACS Ghiroda, un meci care nu trebuie ratat de amatorii de fotbal din Valea Jiului şi nu numai, a cărui miză este un loc în Liga a treia în ediţia viitoare de campionat.

Programul complet al meciurilor din barajul pentru Liga a treia:

CS Strehaia (Mehedinţi) – Voinţa Saelele (Teleorman)

Viitorul Dăeşti (Vâlcea) – AS Milcov (Olt)

Unirea 08 Tuşnad (Satu Mare) – Dumbrava Gîlgău Almaşului (Sălaj)

ACS Dumitra (Bistriţa-Năsăud) – Bucovina Rădăuţi (Suceava)

Sănătatea Darabani (Botoşani) – Viitorul Curiţa (Bacău)

Victoria Traian (Brăila) – FC 2007 Garceni (Vaslui)

Unirea Mirceşti (Iaşi) – Suporter Club Oţelul Galaţi (Galaţi)

Teiul Poiana Teiului (Neamţ) – CSM Focşani 2007 (Vrancea)

Viitorul Caransebeş (Caraş-Severin) – Şurianu 1945 Sebeş (Alba)

Internaţional Băleşti (Gorj) – Tractorul Cetate (Dolj)

Şcoala de Fotbal PRO Mureşul Topliţa (Harghita) – KSE Târgu Secuiesc (Covasna)

Dunărea Giurgiu (Giurgiu) – Agricola Borcea (Călăraşi)

Pescăruşul Sarichioi Jr (Tulcea) – Farul Constanţa (Constanţa)

Dentas Tărtăreşti (Dâmboviţa) – Petrolul 52 Ploieşti (Prahova)

Alb-Negru Al Studenţilor Cluj (Cluj) – Lăpuşul Târgu Lăpuş (Maramureş)

Diosig Bihardioszeg (Bihor) – Şoimii Lipova (Arad)

FC Avrig (Sibiu) – Unirea Bascov (Argeş)

Progresul Spartak Bucureşti (Bucureşti) – Voinţa 2010 Crevedia (Ilfov)

Mureşul Ruşii-Munţi (Mureş) – Viitorul Ghimbav 2014 (Braşov)

CS Amara (Ialomiţa) – Metalul Buzău (Buzău)

Inter Petrila (Hunedoara) – ACS Ghiroda (Timiş)

Despre Bogdan BARBU

Citește și

thumbnail (2)

Ultimul derby al sezonului pentru CNS Cetate

Cetate Deva întâlneşte astăzi, de la ora 18, pe teren propriu, pe CS Municipal Lugoj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *