glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Inter Petrila joacă astăzi în Cupa României

Sezonul fotbalistic oficial al echipelor hunedorene va fi deschis astăzi de Inter Petrila, campioana judeţeană. Formaţia din Valea Jiului evoluează în deplasare la Voinţa Lupac, începând cu ora 17.30, într-o partidă care contează pentru primul tur al Cupei României, faza naţională, din sezonul competiţional 2017 – 2018.

Pentru Adrian Câmpean acest meci va fi primul examen în calitate de antrenor principal, după ce în campionatul precedent îndeplinise funcţia de secund al lui Aurel Moldovan, cel care s-a retras de la Inter în această vară din motive personale. Câmpean, care la 36 de ani rămâne şi jucător, este ajutat în pregătirea echipei de coechipierii săi Kalai şi Agapi.

Meci în deplasare cu o colegă de eşalon valoric

După ce a pierdut în luna iunie barajul cu ACS Ghiroda pentru promovarea în liga a treia, Inter Petrila a avut o vacanţă mai scurtă decât colegele de serie, reluând pregătirile pe 23 iulie tocmai pentru acest meci din Cupa României, unde este calificată în calitate de câştigătoare a fazei judeţene Hunedoara. Adversara sa, Voinţa Lupac, este din acelaşi eşalon valoric ca şi formaţia din Petrila, terminând pe locul al doilea Liga a patra din Caraş-Severin şi câştigând Cupa, faza pe judeţ.

Din acest punct de vedere, Inter a fost mai norocoasă la tragerea la sorţi decât predecesoarea sa de anul trecut din Cupă, Şoimul Băiţa, care a avut de înfruntat o echipă de liga a treia, CS Millenium Giarmata, în faţa căreia a cedat cu 1 – 3. Menţionăm că, în cazul dorit în care se va califica în turul al doilea al Cupei, formaţia din Petrila este foarte probabil să întâlnească cealaltă reprezentantă a judeţului nostru, Cetate Deva. Aceasta deoarece la stabilirea perechilor primează criteriul geografic, după cum se poate vedea şi din programul meciurilor din primul tur. Mai amintim aici că în sezonul trecut CNS Cetate a avut un parcurs excelent în Cupă, fiind una din cele doar două echipe din Liga a treia ajunse în şaisprezecimile întrecerii, unde a pierdut în faţa prim divizionarei Gaz Metan Mediaş. Cetate Deva va intra anul acesta în competiţie în turul al doilea, în 23 august.

Revenind la turul 1 şi la meciurile de astăzi, să spunem că alături  de cele 42 de câştigătoare ale fazelor judeţene din Cupa României evoluează şi 10 formaţii retrogradate sezonul trecut din Liga a treia. Calificarea se joacă într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se vor disputa două reprize de prelungiri a câte 15 minute, iar dacă egalitatea persistă se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Turul 1 Cupa României, ora 17.30

ACS Transdor Tudora (BT) – CSM Bucovina Rădăuţi (SV)
CS Cimentul Bicaz (NT) – AS Viitorul Curiţa (BC)
AS Unirea Mirceşti (IS) – CSM Paşcani (IS)
FC 2007 Gîrceni (VS) – Sportul Chiscani (BR)
ACS Voinţa Cetate (BN) – ACSF Alb-Negru al Studenţilor Clujeni Cluj-Napoca (CJ)
Progresul Şomcuţa Mare (MM) – CS Rapid Jibou (SJ)
AS Luceafărul Decebal (SM) – CS Diosig-Bihardiószeg (BH)
ACS Şurianu 1945 Sebeş (AB) – Unirea 1924 Alba Iulia (AB)
CS Juvenes Târgu Mureş (MS) – AS Unirea Cristuru Secuiesc (HR)
ACS FC Păpăuţi (CV) – AFC Odorheiu Secuiesc (HR)
AS Spicul Şeica Mare (SB) – ASF Zărneşti (BV)
AS Voinţa Biled (TM) – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM)
CS Şoimii Lipova (AR) – CS Millenium Giarmata (TM)
FC Voinţa Lupac (CS)CS Inter Petrila (HD)
AS Recolta Dănceu (MH) – Ştiinţa Turceni (GJ)
CS Dunărea Calafat (DJ) – AS Milcov (OT)
CS Posada Perişani (VL) – ACS Şirineasa (VL)
AS Colibaşi (AG) – ACS Urban Titu (DB)
AS Gloria Gaz Metan Corneşti (DB) – FC Aninoasa (DB)
ACS Astra Plosca (TR) – AS Mihai Bravu (GR)
Bărăganul Ciulniţa (IL) – FC Agricola Borcea (CL)
AFC Regal Sport Club Ferdinand I (B) – ACS Petrolul 52 (PH)
CSO Bragadiru (IF) – ACS Înainte Modelu (CL)
CS Victoria Ianca (BR) – CSM Focşani 2007 (VN)
Viitorul Fântânele (CT) – ACS Pescăruşul Sarichioi Jr. (TL)
FC Buzău (BZ) – AS Zimbrul Slobozia Conachi (GL)

Tags