glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Întâlnirea moţilor cu istoria”, concert live Andreea Bănică şi festival de muzică electronică în weekend

Iubitorii de istorie au ocazia să participe la Festivalul „Întâlnirea moţilor cu istoria”, iar tinerii petrecăreţi sunt aşteptaţi la un concert live susţinut de Andreea Bănică. Fanii muzicii electronice au posibilitatea să participe la Festivalul de muzică electronică de la Cinciş, iar iubitorii de cultură sunt aşteptaţi la Hunedoara, la o lansare de carte. 

 

Serbările de la Cheia: „Întâlnirea moţilor cu istoria” 

 

Iubitorii de istorie, muzică bună şi ieşiri în aer liber sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni la Festivalul „Întâlnirea moţilor cu istoria”. Evenimentul are loc sâmbătă şi duminică, la Dupăpiatră, în comuna Buceş. În acest an, festivalul ajunge la ediţia 41, iar activităţile vor începe sâmbătă seara, cu un foc de tabără, dar şi cu artificii. Noaptea, cei care vor dori să se relaxeze şi să asculte muzică vor avea ocazia să meargă la discotecă, sau să stea la terasele care vor fi improvizate. Duminică, de la ora 10.00, se va prezenta onorul, se vor depune coroane la monumentul istoric „Crucea Iancului” şi va fi oficiat un parastas. De la ora 11:00 va avea loc evocarea istorică „Contribuţia moţilor la apărarea gliei strămoşeşti”. Mititei, bere, tarabe cu mărfuri fel de fel, de la îmbrăcăminte până la piese de mobilier, dulciuri sau obiecte din lemn, toate vor anima atmosfera celei de-a 41-a ediţii a festivalului. Punctul culminant al evenimentul va fi fără îndoială „confruntarea” armată dintre vânătorii de munte de la Brad şi câţiva inamici, cu toate ingredientele necesare unei bătălii, de la TAB-uri până la împuşcături şi prizonieri.

 

Festival de muzică electronică la Cinciş

 

Fanii muzicii electronice şi hip-hop sunt aşteptaţi în acest weekend pe malul lacului Cinciş unde va avea loc prima ediţie a Festivalului Cinciş Summer Fest. Evenimentul este organizat de Asociaţia de Dezvoltare D.A.O. Hunedoara şi High Culture şi va avea loc în perioada 5-7 iulie la Camping Mădălina. În cele trei zile, pe scena festivalului vor urca 20 de artişti şi formaţii româneşti din sfera underground care vor face o incursiune în genurile reggae, dubstep, drum and base, hip-hop şi turntablism. Printre artiştii care vor încinge atmosfera se numără DJ Limun, Omul cu Butoane, Tabac&Pietonu, Zona Verde, Bro, Rudeness şi alţii. Spectacolele încep seara, dar publicul nu va avea timp să se plictisească. Organizatorii au pregătit workshopuri de Scratch, Grafitti, Percuţie, Eco sau bucătărie vegetariană. Preţul unui bilet este 15 lei pe seară sau 20 de lei pentru toate cele trei zile de festival. Locaţia în care se va desfăşura festivalul oferă şi locuri de cazare la căsuţe sau pentru corturi.

 

Andreea Bănică live la Geoagiu

 

Tinerii petrecăreţi sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni la un concert inedit susţinut de cunoscuta interpretă de muzică uşoară Andreea Bănică. Spectacolul va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 22:00, în club Tarabostes din Geoagiu Băi. Preţul unui bilet este 15 lei. Hunedorenii vor putea asculta şi dansa pe piese ca „Fiesta”, „Samba”, „Love in Brasil” etc. 

 

Ruben Bucoiu îşi lansează cartea „În coaja semnului de întrebare” la Hunedoara

 

Iubitorii de cultură sunt aşteptaţi astăzi, cu începere de la ora 18:00, la Galeriile de Artă din Hunedoara pentru a lua parte la un eveniment de excepţie. Este vorba despre lansarea cărţii „În coaja semnului de întrebare” semnată de Ruben Bucoiu. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Hunedoara şi de Biblioteca municipală.