glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Înscrieri până luni la Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului

Iubitorii de alergare mai au timp doar până luni, 23 aprilie 2018, să se înscrie la Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului, organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Înscrierile pot fi făcute exclusiv online pentru oricare dintre cele trei probe: semimaraton, ștafetă sau cros.

Startul competiției va fi dat în data de 29 aprilie 2018, de la ora 10.00, din orașul Hațeg, str. Libertății nr. 9A (din fața sediului Geoparcului), iar punctul de sosire va fi la Cetatea Mălăiești, comuna Sălașu de Sus, pentru probele de semimaraton și ștafetă. În cazul probei de cros, startul va fi dat în comuna Sălașu de Sus, în zona primăriei, iar finish-ul va fi tot la Cetatea Mălăiești. Competiția din acest an răspunde solicitărilor venite din partea participanților la cele trei ediții precedente ale Crosulului Cetății Regale a Hațegului, organizat de Geoparc. În funcție de condiția fizică și de experiență, fiecare concurent poate alege distanța pe care dorește să o parcurgă. Astfel, traseul semimaratonului va avea o lungime de 23,49 km, cel al probei de ștafetă va avea aceeași lungime, dar cu punctul de schimbare a ștafetei în comuna Sântămăria Orlea, după parcurgerea a 11,75 km, iar proba de cros se va desfășura pe o distanță de 3,4 km. Astfel, participanții dar și susținătorii lor vor avea posibilitatea să descopere un traseu încântător prin diversitatea obiectivelor naturale și culturale. „De acum înainte, în fiecare an, semimaratonul se va desfățura pe un alt traseu tocmai pentru a promova cât mai multe dintre atracțiile naturale și culturale ale Țării Hațegului. Din acest motiv, organizatorii semimaratonului lansează o invitație de participare la fiecare ediție prin intermediul medaliilor oferite iubitorilor de alergare. În fiecare an, medaliile vor fi personalizate în funcție de traseul semimaratonului astfel că, în câțiva ani, ele se pot transforma într-o veritabilă colecție. Medalia din acest an este o invitație la descoperirea unui traseu având în centru cetatea Mălăiești”, au precizat organizatorii.

Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului este o competiție organizată și susținută sută la sută local. Sponsorii evenimentului se alătură și ei efortului de promovare a zonei prin contribuția la organizare, susținerea premiilor, dar și discounturi oferite participanților. Spre exemplu, concurenții din alte zone ale țării înscriși în concurs pot beneficia, în 28 și 29 aprilie, de un discount de zece la sută la serviciile de masă și cazare, în limita locurilor disponibile, la ArtMotel & Bistro oferit de Geraico Prodcom s.r.l.