glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Inițiativă liberală pentru salvarea Termocentralei. Mărginean și Țîmpău: devenii să trimită o scrisoare Guvernului

Liberalii hunedoreni, în frunte cu primarul Devei, Petru Mărginean, și cu președintele PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău, vor ca devenii să trimită primului-ministru al României o scrisoare, prin care să îi ceară să salveze Complexul Energetic Hunedoara și, implicit, Termocentrala Mintia. Totul, după ce în urmă cu câteva luni, edilul Devei susținea, în urma unei interpelări a consilierului local Oana Frânc, că problema termoficării și a Complexului Energetic Hunedoara nu este treaba lui.

Deputatul liberal Bogdan Țîmpău și primarul Devei, Petru Mărginean, au venit, ieri, cu o idee năstrușnică. O scrisoare gata redactată, pe care devenii ar trebui doar să o timbreze, și pe care ar trebui să o trimită șefului Guvernului. Scrisoarea se referă la situația gravă în care este astăzi Complexul Energetic Hunedoara, dar și la faptul că cele aproape 7.000 de familii din Deva, care sunt racordate la sistemul public de termoficare, riscă să stea în frig, dacă nu se găsesc soluții financiare pentru asigurarea cărbunelui. „Împreună cu domnul primar, considerăm că trebuie să ne implicăm cu toții, întrucât cu cât vom fi mai multe voci, care vor face apel către Guvernul României, singura instituție care are capacitatea de a lua decizii cu privire la viitorul Termocentralei Mintia și al Complexului Energetic Hunedoara, cu atât tragem speranța că ele nu vor putea fi ignorate de Guvernul PSD. De aceea, împreună cu domnul primar Petru Mărginean, am elaborat un material care se numește <Termocentrala Mintia, distrusă de incompetența directorilor PSD>. El va fi distribuit tuturor locuitorilor din Deva, la fiecare căsuță poștală. Am făcut 20.000 de exemplare, pe care le-am achitat din banii noștri”, a declarat Bogdan Țîmpău, deputat PNL Hunedoara.

„Guvernul să nu arunce pisica aproape moartă în brațele CL Deva”

De cealaltă parte, edilul Petru Mărginean spune că problemă termoficării este una pe care administrația locală nu are cum să o rezolve. El susține că răspunsul Ministerului Energiei, primit în urmă cu aproximativ trei săptămâni, potrivit căruia primăria poartă responsabilitatea termoficării, nu este decât o încercare de a pasa responsabilitatea din curtea Guvernului, în curtea administrației locale. „Să nu încerce nimeni, dar nimeni, să arunce pisica aproape în brațele Consiliului Local și a municipalității Deva. Responsabilitatea este a prim-ministrului! Punct! Și a miniștrilor care sunt puși în funcții să ia niște decizii! (…) De aceea, cred eu că trebuie să implicăm și devenii, și să vedem cum vor răspunde la această scrisoare responsabilii de la conducerea Guvernului”, a spus și primarul Devei, Petru Mărginean. 4.000 de lei au plătit cei doi reprezentați ai PNL pentru cele 20.000 de scrisori.