glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Infrastructura rutieră principala prioritate în Crişcior

Administraţia locală din comuna Crişcior are în desfăşurare ample proiecte de modernizare a comunei. O serie de proiecte sunt în stadiu înaintat de finalizare, iar altele aşteaptă să primească finanţarea necesară pentru a putea fi demarate.

Infrastructura este domeniul în care administraţia locală a făcut cele mai mari investiţii în acest an. Fie că e vorba de drumuri de acces sau străzi, toate au fost incluse într-un amplu proiect de asfaltare. Însă s-au investit bani şi în modernizarea Parcului sau creerea centrului After School. Cu toate că din bugetul local importante sume de bani sunt cheltuite pentru întreţinerea liceului, administraţia locală găseşte totuşi fonduri să cofinanţeze proiectele aflate în desfăşurare. „Sperăm ca o mare parte a lucrărilor de asfaltare să le finalizăm până la sfârşitul acestui an, iar centrul After School să fie gata până în luna iunie 2013. Lucrurile nu depind numai de noi, având foarte multe lucrări în cofinanţare depindem mult de deconturile de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit”, explică primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Investiţiile în infrastructură, aproape finalizate

Cel mai important proiect derulat în comuna Crişcior are ca şi componentă principală dezvoltarea şi reabilitarea infrastructurii în comună. Proiectul este finanţat din fonduri europene pe măsura 322 şi are valoarea de 2,5 milioane euro. Proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea a 11 kilometri de drumuri, fiind vizate drumurile principale din satul Crişcior, străzile Bunei, Crişului şi Salcâmilor, precum şi drumul comunal care tranzitează satele Barza şi Valea Arsului. „Suntem în stadiu de execuţie cu acest proiect, lucrarea fiind finalizată în proporţie de 40 la sută, adică am turnat primul strat de asfalt şi mai avem de turnat stratul de uzură. Sperăm să îl finalizăm până la sfârşitul acestui an”, susţine primarul. Săptămâna viitoare se va face recepţia la o lucrare de asfaltare efectuată pe două străzi din localitatea Zdrapţi, proiectul a fost finanţat din fonduri ale Agenţiei Române de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale. După licitaţii, valoarea proiectului a fost de aproximativ opt milioane de lei. „Avem un proiect care a primi finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, tot pentru modernizarea unor străzi, însă situaţia cu acesta este neclară, şi nu ştim dacă vom mai primii bani pentru demararea lucrărilor”, adaugă primarul, Ovidiu Furdui.

Parc şi Afterschool pentru comună

La sfârşitul lunii se va face recepţia la lucrarea de reabilitare a parcului din satul Crişcior. Reabilitarea a fost finanţată din fondul de mediu şi are o valoare de 3,5 milioane lei. „Luna aceasta vor fi finalizate şi lucrările la parcul din Crişcior, vom face săptămâna viitoare recepţia lucrării. Lucrarea este foarte importantă pentru locuitori asigurându-le un loc de relaxare”, explică primarul. Prin măsura 322 a fost finanţată şi construirea unui centru After School lângă şcoala din satul Crişcior. Clădirea care va adăposti centrul a fost ridicată, iar edilii locali speră să fie finalizată până în luna iunie a anului viitor. „În momentul de faţă clădirea a fost ridicată şi este la „roşu”, săptămâna asta o să începem lucrările la acoperiş. Centrul After School este foarte important pentru că programul acestuia prevede ca elevii înscrişi să îşi pregătească lecţiile pentru a doua zi sub supravegherea cadrelor didactice. Vor beneficia, de asemenea, şi de o masă caldă”, conchide primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.