glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

(GALERIE FOTO) Informații eronate, de față cu ministrul Sănătății. Managerul SJU Deva a declarat că a fost cumpărat mobilier nou pentru secțiile care s-au mutat în clădirea nouă. În realitate, el este recondiționat sau vechi

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, susținută cu ocazia inaugurării fostei Policlinici Dacia, din Deva, de față cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, managerul Spitalului Județean a declarat că secțiile care s-au mutat deja în clădirea nouă a unității sanitare au fost dotate cu mobilier nou. Informația este însă eronată. Mobilierul aflat în secții fie este recondiționat, fie a fost mutat din vechile saloane.

IMG_9679Managerul SJU Deva, Adina Pera-Ștefănie (foto), a dat această informație, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Ministrul Sănătății, Florian Bodog. „S-a achiziționat mobilier nou pentru aceste secții și urmează să se achiziționeze și pentru celelalte. A fost o licitație în acest sens”, a spus în cadrul conferinței de presă managerul Spitalului Județean de Urgență, Adina-Pera Ștefănie.

Ieri dimineață, pentru că reporterii „Glasul Hunedoarei” nu au găsit nicio licitație pe site-urile de specialitate, care să fi fost finalizată până la data conferinței de presă, ceea ce ridica semne de întrebare cu privire la veridicitatea informației furnizate de manager, am contactat-o telefonic pe Adina Pera-Ștefănie. Managerul și-a mai nuanțat declarațiile. „Secția Ortopedie s-a mutat provizoriu cu tot ce avea de pe secție, într-adevăr, pentru că urmează să intre în construcție partea pe care o ocupau ei din corpul vechi. ORL acum se mută cu tot ce are în dotare, până la momentul în care se desfășoară și celelalte proceduri de licitație. Pentru Urologie, care s-a mutat definitiv, s-a achiziționat mobilier nou”

Declarații „îmbunătățite” de la o oră la alta

După câteva ore, timp în care am fost să vizitam secția de Urologie, și am constatat că mobilierul nu este nici pe departe nou, am revenit cu telefonul. „Da… este recondiționat… Am luat această decizie de a cumpăra mobilier recondiționat, pentru că era mai ieftin”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență, Adina Pera-Ștefănie.

Deși declarațiile au fost făcute de față cu toți cei prezenți la conferință, printre care se afla și președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, acesta spune acum că nu își aduce aminte de acestea. Președintele instituției în subordinea căreia se află spitalul recunoaște că, în două secții, mobilierul este recondiționat. „Eu nu îmi aduc aminte să fi spus asta (referitor la declarațiile făcute de managerul spitalului în conferința de presă)… Să vă spun cum stă treaba exact. Se mută în zona nouă următoarele secții: Urologie, Ortopedie, Oftalmologie și ORL. Pentru Urologie și Oftalmologie, s-au achiziționat paturi din banii spitalului, iar pentru Ortopedie și ORL,  în faza în care s-au mutat acum, folosesc mobilierul pe care l-au avut în dotare. Pentru Psihiatrie, Dermatologie și CSM (secția care se ocupă de Sănătatea Mintală la Adulți), dar și pentru Ortopedie și ORL se va cumpăra mobilier din cei 2,5 milioane de lei. Acești bani nu au fost utilizați până acum, pentru că nu a fost finalizată licitația. Pentru Urologie și Oftalmologie s-au cumpărat paturi recondiționate, pentru că trebuie să știm toți că suntem obligați să ne încadrăm în sumele de bani bugetate. Ei au găsit posibilitatea să ia paturi recondiționate, le-au luat în două secții, iar celelalte vor fi nou-nouțe din banii de la Consiliul Județean, pentru care a fost finalizată deja licitația”, a declarat Mircea Bobora.

One Comment

  1. Si cine sanctioneaza toate aceste „dezinformari”?
    Daca si presedintele CJ si ministrul se dedau la astfel de lucruri….!!!
    Dar pe directorul medical nu-l intreaba nimeni despre aceste situatii?