glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Inconştienţi care ne duc cu microbuzul

Un şofer băut la volan, deşi transporta 16 persoane, şi alţi nouă care conduceau vehicule de transport în comun cu grave defecţiuni tehnice – acesta este bilanţul unui control al Poliţiei Rutiere care a durat doar câteva ore, ieri dimineaţă.

Accidentul de la Cristur, din urmă cu trei săptămâni, este încă în memoria colectivă locală. Se pare că nu şi în cea a unui şofer de 64 de ani, din Batiz, care ducea 16 persoane cu o cursă regulată, pe traseul Haţeg – Hunedoara. Acesta a fost depistat sub influenţa alcoolului la volan (0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acesta riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, sancţiune mai mare pentru că efectua transport public de persoane.

Alte 9 vehicule de transport în comun au fost depistate de poliţişti cu defecţiuni grave la sistemul de direcţie, cel de semnalizare şi cel de iluminat.

Peste 150 de autobuze şi microbuze au fost verificate ieri, între orele 05.00 şi 09.00, de către Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Hunedoara.

Acţiunea punctuală a poliţiştilor de la Rutieră a fost precedată, sâmbătă şi duminică de una la fel de amplă, care a vizat atât disciplinarea şoferilor cât şi a pietonilor. În total, au fost verificaţi peste 600 de şoferi şi s-au dat peste 450 de amenzi (mai bine de jumătate pentru depăşirea vitezei legale). 26 de pietoni s-au ales, de asemenea, cu amenzi, pentru că au traversat neregulamentar.

Citeşte şi:

 

16 copii, aproape de moarte din cauza unui şofer iresponsabil. Un microbuz plin cu copii s-a răsturnat la Cristur din cauza şoferului. Liceul la care mergeau solicită de 9 ani un autobuz în toată regula, dar este refuzat de fiecare dată (GALERIE FOTO)

Loading...
Tags