glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

A început marea „asfaltare” la Brad. Strada Crișan, refăcută, pe alocuri, cu nisip și pietriș (GALERIE FOTO)

După mai bine de un an de când reprezentanții Primăriei Brad le-au promis locuitorilor de pe strada Crișan din Brad că le asfaltează drumul, „în sfârșit” a început refacerea arterei de circulație. Ieri, muncitori din cadrul primăriei au demarat „marea asfaltare” a străzii cu nisip și pietriș. Cum era de așteptat, acest lucru a scos din minți oamenii, care au cerut socoteală administrației locale.

desc„Sfidare sau bătaie de joc?” Asta se întreabă tot mai des locuitorii străzii Crișan din Brad, atunci când vine vorba de refacerea străzii pe care locuiesc. Deși de un an și jumătate edilul șef al municipiului, Florin Cazacu, le-a promis oamenilor că le asfaltează drumul, transformat într-un traseu de enduro din cauza lucrărilor la canalizare, nici în zi de astăzi nu au început lucrările. Mai mult decât atât, un lucru extrem de sfidător pentru oameni este faptul că ieri, mai mulți muncitori ai primăriei și-au făcut apariția pe stradă și au început să astupe gropile cu nisip și pietriș. „Au venit de la primărie și au încercat să peticească cu pietriș, toate gropile formate în urma lucrărilor <profi> de canalizare. Eu, personal, sunt foarte revoltată pentru ceea ce se întâmplă. Nu este posibil ca de mai bine de un an de zile să ne promită primarul că ne asfaltează strada și ea să arate tot ca după al Doilea Război Mondial. În plus, ne-au mințit că au adus drumul la starea inițială, dar realitatea este alta. Sunt niște cratere imense, ne rupem mașinile și pantofii zilnic prin aceste gropi, iar când plouă este un adevărat calvar. În urmă cu două săptămâni a venit viceprimarul și alți reprezentanți ai primăriei să ne amăgească și să ne spună că trebuie să ne legăm la canalizare ca să poată asfalta strada. Nici în zi de astăzi nu am văzut un metru de asfalt, ci doar pietriș de mântuială aruncat în câteva gropi. Nici nu știu despre ce este vorba aici: sfidare sau bătaie de joc?”, a precizat o locuitoare a străzii Crișan.

Viceprimarul: „După 15 septembrie începe asfaltarea”

Potrivit viceprimarului Bradului, Vasile Podaru, nemulțumirea locuitorilor de pe strada Crișan este întemeiată, dar acesta asigură brădenii că după 15 septembrie va începe refacerea drumului. „Îi înțeleg pe locuitorii străzii respective pentru că este un mare disconfort acolo. Dar, strada nu arată chiar așa rău cum susțin oamenii. S-a pus pietriș, piatră concasată pentru ca drumul să poată fi circulabil. Inițial, acea stradă era inclusă într-un proiect împreună cu podul care urmează să se construiască peste râul Crișul Alb. Noi nu puteam interveni pentru asfaltarea străzii pentru că aceasta trebuia refăcută cu fonduri CNI (n. red. Compania Națională de Investiții). Într-un final, în documentația tehnică a reieșit că strada respectivă nu este eligibilă pentru asfaltare prin CNI, ci prin fonduri locale. La aflarea acestei vești, am luat legătura cu firma Drupo pentru a reface strada și vom aloca fondurile necesare pentru reparații din bugetul local. Dacă nu va ploua, după data de 15 septembrie sperăm să înceapă asfaltarea. Strada are o lungime de 220 de metri, pe o lățime variabilă între 3,5-5,5 m, cu trotuar unilateral”, a precizat Vasile Podaru.

One Comment

  1. Asta e nimic. Sa vedeti durmul Brad-Cristior, care de mai bine de un ani este vraiste. La asta se adauga strazile din Satul Taratel, 3 la numar, nu depasesc 200 m fiecare, acestea seamana cu un teren pe care urmeaza sa fie platati cartofii. Sau drumul Brad-Mesteacan care este in aceasi stare deplorabila de aproximativ 2 ani si multe alte strazi ale orasului, dar la Brad totul e bine, toate merg ca pe roate. Avem 3 tepe in centrul orasului, care au costat probabil cat ar fi costat sa avem drumuri decente. Oricum acel monument este foarte reprezentativ pentru orasul nostru.
    O gluma a devenit acest oras. O gluma proasta a unui primar incompetent.