glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Începe redistribuirea pachetelor UE rămase în depozitele primăriilor

Începând de astăzi, Primăria municipiului Deva va începe redistribuirea pachetelor primite din partea UE prin programul POAD 2014. De aceste ajutoare vor beneficia același grup-țintă, adică persoanele cu venituri mici, persoanele cu handicap și persoanele persecutate de regimul politic, conform HG 799/2014.

Pentru fiecare categorie în parte va fi redistribuită o singură cutie pentru o singură persoană. Pentru a putea ridica acel pachet, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original. Primăria mai informează că persoanele eligibile primesc un singur pachet pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparțin la data distribuirii ajutoarelor. Acestea le pot ridica de la Cantina socială de pe strada Titu Maiorescu, numărul 24. Până la mijlocul lunii februarie, aproape 400 de pachete au rămas nerevendicate. Reprezentanți din cadrul Primăriei susțin că situația nu este ieșită din comun, deoarece nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. „Așa se întâmplă în fiecare an. La început e «nebunie» mare, iar apoi oamenii își pierd interesul și pachetele ajung să rămână în depozitele noastre.  Să sperăm că până la urmă vor veni și își vor ridica pachetele care conțin făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu şi conserve cu pateu de ficat”, conchid reprezentanți din cadrul Primăriei Deva.

Caută să evite aglomeraţia

La Primăria din municipiul Hunedoara s-a creat un sistem pentru a se evita din nou aglomerația. Reprezentanţii primăriei au hotărât să stabilească zile pentru ridicarea pachetului, în funcție de categoria în care persoana este eligibilă. Astfel că astăzi, mâine şi poimâine sunt așteptați să îşi ridice pachetele cei care un venit minim garantat, conform legii 416/2001. În zilele de 5, 6 și 9 martie sunt așteptați pentru revendicarea pachetului cei ce primesc alocația pentru susținerea familiei, conform legii 277/2010. Datele de 10, 11 și 12 martie sunt rezervate șomerilor indemnizați și neindemnizați. În 13, 16 și 17 pensionarii care se încadrează în acest program sunt așteptați să-și ridice pachetele. Spre sfârșitul lunii, în zilele de 18, 19 și 20 martie, la sediul din Piața Dunării, sunt așteptați să ridice pachetul persoanele cu handicap grav sau accentuat, eligibile pentru acest program.

400 de pachete cu alimente au rămas, până acum, în depozitul Primăriei Deva.