glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Începe procesul lui Simota și Litera

Procesul în care omul de afaceri Alin Simota, și fostul său bodyguard, Cristian Litera, sunt judecați poate începe. Judecătorul de Cameră Preliminară s-a pronunțat, ieri, cu privire la legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul întocmit de DIICOT Alba Iulia și a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Alături de cei doi, mai sunt trimiși în judecată alte 12 persoane, printre care și Simina Litera, actual nevastă a fostului bodyguard al omului de afaceri și, totodată, fosta nevastă a lui Alin Simota.

Dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii Simota Alin, Litera Constantin Cristian, Varodi Mihăiţă Mircea, Moldovan Ioan Petru, Muntean Florin Ioan, Penciuc Cătălin, Litera Simina Mirela, Ciobanu Mihai Eminovici, Micluţă Florin Voicu, Bota Gheorghe, Avram Zorin, Toma Cornelius Silvan, Anghelina Claudiu Alin şi Dincă Daniel”, precizează reprezentanții Tribunalului Hunedoara.

Decizia judecătorului de Cameră preliminară nu este definitivă.

Alin Simota a fost arestat preventiv în vara anului trecut. Acesta împreună cu alți 13 inculpați sunt acuzați de procurorii DIICOT de constituire și aderare la grup infracțional organizat, șantaj și acte de violență. În prezent doar Simota, Litera și Gheorghe Bota mai sunt judecați în stare de arest preventiv, restul inculpaților din dosar având instituite alte măsuri preventive.

3 zile este termenul de contestate a deciziei