glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Începe campania de vaccinare antigripală. Aproximativ 3.000 de hunedoreni vor fi imunizați împotriva gripei

Începând de astăzi, în județul Hunedoara demarează campania gratuită de vaccinare antigripală. Deși reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara au solicitat Ministerului Sănătății 41 de mii de doze de vaccin, momentan, în județ au fost distribuite doar aproximativ 3.000 de doze.

La nivel naţional, dozele de vaccin antigripal comandate anul acesta sunt în număr de 500 de mii, cu jumătate mai puțin decât anul trecut. Pentru județul Hunedoara au fost solicitate 41 de mii de doze de vaccin antigripal, pentru toate categoriile de populaţie. Cu toate acestea, ministerul de resort a distribuit județului doar aproximativ 3.000 de doze de vaccin. „Am primit o adresă din partea Ministerului Sănătății prin care suntem informați că începând de luni (n. red. astăzi) începe vaccinarea gratuită antigripală. De asemenea, ni s-a specificat că ne vor fi distribuite 2.760 de doze de vaccin antigripal, 310 doze fiind destinate imunizării angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Deocamdată nu știm când vom primi restul dozelor de vaccin”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Păstrați regulile de igienă personală!

În cadrul campaniei de vaccinare vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical. Pentru a se imuniza, pacienţii trebuie să-şi facă o programare la medicul de familie. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Medicii hunedoreni reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens. Conform medicilor specialiști, până în momentul de față în județul Hunedoara nu a fost identificat niciun caz de gripă.