glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Încep probele scrise ale Bacalaureatului

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a din județ intră în febra Bacalaureatului scris. Aproximativ 2.700 de candidați sunt așteptați astăzi la proba scrisă la limba și literatura română.

Probele scrise ale Bacalaureatului încep astăzi. Până acum, liceenii au susținut probele orale, cele de evaluare a competențelor, unde au primit calificative. De astăzi însă, încep cu adevărat emoţiile, pentru că absolvenţii vor susţine prima probă scrisă a examenului de maturitate, şi anume evaluarea la limba și literatura română. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, la această probă sunt aşteptaţi 2.687 de candidaţi. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. De asemenea, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale. De asemenea, acești candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de maturitate va continua marţi, cu proba la limba şi literatura maternă, şi miercuri cu proba obligatorie a profilului. În data de 30 iunie, absolvenţii hunedoreni vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 5 iulie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, iar candidaţii nemulţumiţi vor avea posibilitatea să depună contestaţii în aceeași zi, între orele 16.00 – 20.00. Între 6 și 9 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Tags