glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Incendiu la Banpotoc. Casă cuprinsă de flăcări din cauza unui coş de fum deteriorat

Acoperişul unei case din localitatea Banpotoc, comuna Hărău, a fost făcut scrum, în proporţie de 50 la sută, în urma unui incendiu izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat. Proprietarul imobilului a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD, după ce a suferit o intoxicaţie uşoară cu monoxid de carbon.

Incendiul a izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, la imobilul unui bărbat, în vârstă de 74 de ani, din localitatea Banpotoc. „Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Deva, cu două autospeciale cu apă şi spumă, autospeciala complexă şi un echipaj al SMURD Simeria s-au deplasat la locul incendiului. S-a intervenit rapid pentru lichidarea incendiului, care a afectat 50 la sută din acoperişul casei, mobilierul dintr-o cameră, geamurile şi uşa de la intrare în imobil. Proprietarul casei a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD, nefiind necesară transportarea acestuia la UPU Deva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda. Reprezentantul ISU Hunedoara a mai precizat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat.

Tot mai multe incendii, de la an la an

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda, pe parcursul anului 2010 s-au produs, în judeţ, 280 de incendii (în locuinţe, anexe gospodăreşti, autovehicule, hale industriale sau instituţii publice). Dintre acestea, peste 20 la sută au izbucnit din cauza instalaţiilor electrice defecte şi a coşurilor de fum necurăţate. În 2011, numărul incendiilor a crescut cu 141, ajungând astfel la 421, iar principalele cauze au rămas aceleaşi. „În acest an, în perioada ianuarie – august, numărul incendiilor a ajuns la 396. Dintre acestea, 258 s-au produs numai în locuinţe. Astfel, în opt luni, numărul incendiilor a crescut cu 78 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a intervenit la stingerea a 190 de incendii”, a declarat purtătortul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda. Un simplu calcul aritmetic arată că, în opt luni, cel puţin un incendiu s-a produs, zilnic, în judeţ.

Creşteri semnificative şi la capitolul victime

Dacă în 2010, doi hunedoreni şi-au pierdut viaţa, iar patru au fost răniţi, în perioada ianuarie 2011 – august 2012, numărul victimelor a ajuns la 32. Dintre acestea, şapte şi-au pierdut viaţa, iar 25, între care doi copii, au fost rănite.