glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Incendiu de proporţii într-un fânar din Băcia

O ţigară aruncată la voia întâmplării pare să fie cauza izbucnirii unui incendiu de proporţii care a cuprins un fânar din Băcia. Doi porci au fost mistuiţi de flăcări.

Pompierii şi paramedicii din Deva, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Simeria au fost solicitaţi, ieri, în jurul orei 12, să intervină la un incendiu izbucnit într-un fânar din Băcia. „În cel mai scurt timp, două echipaje de pompieri au ajuns la depozitul de păioase incendiat, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi au început procedurile de lichidare şi stopare a extinderii arderii. Incendiul se manifesta violent la fânarul construit parţial din lemn, având o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, în care se aflau 100 de baloţi de paie şi peste 500 de kilograme de porumb”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Peste două ore de luptă cu flăcările

Pompierii, ajutaţi de voluntari, au muncit peste două ore pentru lichidarea incendiului care s-ar fi putut extinde şi la casa aflată în apropiere. Peste 20 de ovine şi miei, precum şi patru porci, care se aflau în fânar, în momentul izbucnirii incendiului, au fost evacuate, în timp util, de proprietar. Doi porci nu au mai putut fi însă salvaţi, iar depozitul de păioase a ars aproape în întregime. Din fericire nicio persoană nu a fost intoxicată.
Cauza care a generat, cel mai probabil, incendiul pare a fi o ţigară aruncată neglijent.