Home / Actualitate / Încă un zimbru din Rezervația de la Haţeg a murit. Numărul animalelor a scăzut la jumătate
Încă un zimbru din Rezervația de la Haţeg a murit. Numărul animalelor a scăzut la jumătate

Încă un zimbru din Rezervația de la Haţeg a murit. Numărul animalelor a scăzut la jumătate

O femelă de zimbru în vârstă de numai opt luni, care prezenta semne de boală de mai mult timp, a murit în cursul zilei de ieri în Rezervația Hațeg-Slivuț, fiind cel de-al șaptelea zimbru care a decedat în acest loc, în ultima lună.

„Echipa de medici veterinari prezentă la fața locului prelevează probe de organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar-veterinar IDSA București pentru confirmarea sau infirmarea prezenței virusului bolii limbii albastre — bluetongue”, a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Mihai Jula. Până acum, din cele șapte cazuri de animale moarte în Rezervația Hațeg—Slivuț, boala limbii albastre a fost confirmată doar pentru doi dintre zimbri. Din cauza bolilor de care au suferit, numărul zimbrilor de la Hațeg s-a înjumătățit, în această toamnă, scăzând de la 13 la 6 exemplare, într-un timp extrem de scurt. Pe de altă parte, DSVSA Hunedoara a primit luni buletinele de analiză efectuate de Laboratorul Sanitar Veterinar de referință — IDSA București pentru probele de organe recoltate de la primii doi zimbri morți în Rezervația Hațeg-Slivuț, răspunsul fiind negativ în ceea ce privește bolile virale. Nu s-au primit însă buletinele de analiză solicitate pe probe de organe pentru boala limbii albastre.

Accesul turiștilor în rezervație a fost restricționat, pentru a nu stresa animalele.

7 zimbri au murit în ultima lună la Rezervaţia Slivuţ-Haţeg.

Despre Alexandru AVRAM

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *