glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Încă un titlu mondial pentru Mihai Martinesc

Mihai Martinesc, tânărul karateka devean legitimat la Champions Club Karate Deva-Hunedoara, a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute încă un aur mondial, terminând pe primul loc în proba de kumite la ediţia din acest an a Campionatului Mondial SKUDN. Întrecerea desfăşurată la Eger, în Ungaria, a adunat la start aproape 900 de sportivi din 30 de ţări, fiind una de un nivel valoric foarte ridicat.

Mihai Martinesc a concurat la minicadeţi cu vârsta de 12 – 13 ani, la categoria + 55 de kilograme. În proba de kumite a trecut în drumul său spre încă un titlu suprem de karateka din Rusia, Serbia, ţara gazdă Ungaria şi Bosnia, de notat fiind şi contribuţia sa la performanţa României, care a terminat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni la acest Campionat Mondial SKUDN.

Mihai Martinesc este pregătit la Champions Club Karate Deva de sensei Teodor Nicolae Gârbău, colaborarea dintre ei aducându-i lui Mihai peste 300 de medalii în competiţiile organizate de aproape toate Federaţiile de karate.

Un an 2017 cu titluri mondiale şi europene

La Eger a fost cea de-a patra competiţie internaţională importantă din 2017 pentru sportivul de la Champions Club Karate Deva-Hunedoara. Reamintim, în luna mai a acestui an Mihai Martinesc şi-a apărat titlul continental la Campionatul European SKDUN desfăşurat la Subotica, în Serbia, unde a câştigat la nou înfiinţata categorie de minicadeţi (centuri maro şi negre), devenind pentru a cincea oară consecutiv campion european al Federaţiei SKDUN. La doar trei săptămâni distanţă a urmat JSKA European Shotokan Karate Championship de la Sopron, din Ungaria. Deşi a participat în premieră absolută la un turneu organizat sub egida acestei Federaţii (“Japonia Shotokan Karate Asociation”), Martinesc a devenit campion european în proba de kumite la categoria 10 – 12 ani. El era deja deţinător al titlurilor europene în competiţiile organizate de SKDUN, WUKF şi IKU.

În fine, dar nu în ultimul rând, la ediţia din acest an a World Championship WSKF (World Shotokan Karate Federation), desfăşurată în luna august în Japonia, la Tokyo, Mihai a câştigat medalia de aur în proba de kumite la categoria 12 – 13 ani open, devenind campion mondial WSKF. Anterior, în stagiul de pregătire desfăşurat în “Tokyo Budokan” sportivul devean a trecut examenul de grad pentru centura neagră 1 DAN, devenind posesor al acestei mult dorite centuri.