glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Încă o poluare accidentală la ArcelorMittal Hunedoara

Vineri şi luni, cantităţi însemnate de fum gros au fost emanate de oţelăria combinatului de la Hunedoara. Conducerea combinatului nu a reuşit încă se rezolve problema instalaţiei de desprăfuire.

Pe 29 iunie anul acesta un incendiu a cuprins mare parte din instalaţia de desprăfuire a oţelăriei electrice din cadrul combinatului de la Hunedoara. Se pare că problema nu a fost încă rezolvată. Dacă situaţia mai persistă câteva zile, ArcelorMittal Hunedoara riscă să rămână fără autorizaţie integrată de mediu. „După incendiul de la finele lunii iunie, noi am dispus oprirea activităţii în acea capacitate de producţie şi reluarea ei doar după refacerea instalaţiei de desprăfuire şi funcţionarea acesteia la parametrii aprobaţi. Am notificat agentul economic în cauză în legătură cu termenul de 60 de zile în care ar fi bine să rezolve problema. Dacă ea nu este rezolvată până la 15 septembrie, autorizaţia integrată de mediu pentru ArcelorMittal Hunedoara se suspendă pentru şase luni, interval în care activitatea trebuie încetată până la conformare şi nu se mai pot face nici probele tehnologice care se fac acum. Noi am raportat un ultim incident, vineri. Încă nu am primit semnale clare despre un incident petrecut luni”, spune Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

Conform unor surse din domeniu, problema tehnică de la oţelăria din Hunedoara constă în faptul că angajaţii de aici nu reuşesc să găsească o soluţie pentru răcirea aerului care intră în instalaţia de desprăfuire, astfel încât acesta să nu mai aprindă sacii instalaţiei.

Conducerea ArcelorMittal Hunedoara nu a putut fi contactată pentru eventuale precizări suplimentare.

Tags