glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Încă o dată, liber la enduro. De data aceasta la Lupeni

Motoare turate, noroi şi încă o doză zdravănă de adrenalină. De asta vor avea parte cei peste 100 de participanţi ce se vor alinia la startul Hard Enduro Lupeni, competiţie ce va avea loc, în acest final de săptămână, în Valea Jiului. Întrecerea reprezintă etapa cu numărul doi a Campionatului Naţional.

Organizată de Clubul Horse Power Racing, sub egida FRM şi cu sprijinul ComeximR Lupeni, competiţia este văzută ca fiind una din cele mai dificile din întreg sezonul. Ea va strânge la poalele Masivului Retezat peste 100 de rideri din toată țara.

150 de kilometri de „iad”

Desfăşurată pe durata a două zile, atât la clasa A (profi), cât şi la B (hobby), întrecerea se va întinde pe un traseu spectaculos de 150 de kilometri! Astfel, în prima zi, cursa se va desfăşura pe partea nordică a Masivului Retezat, pe o distanţă de 90 de kilometri, întreg traseul fiind accesibil publicului larg! Competiţia începe la ora 09:00: concurenţii vor întâlni Boulder Hill, o urcare de aproape 300 de metri pe plan înclinat la 60 de grade, plină cu bolovani imenşi, după care vor continua traseul prin pădure, pe o cărare îngustă plină de rădăcini de copac şi pietre. După aproximativ 10 kilometri de urcat prin pădure, urmează o coborâre foarte spectaculoasă, cu pante foarte abrupte, care duce în locul numit Little Erzberg – o urcare abruptă la aproximativ 75 de grade formată din steril. Concurenţii urcă apoi tot versantul muntelui până în golul alpin de pe Vârful Oboroca, de unde coboară înspre Ţara Haţegului, pe vechiul drum al! Pe coborâre, riderii vor trebui să parcurgă alţi doi kilometri printr-un pârâu cu ape repezi şi multă piatră. Ziua a doua va avea punctul de plecare în staţiunea Straja, participanţii având de acoperit aproximativ 60 de kilometri, care cuprin o coborâre către Bear Woods, o urcare foarte abruptă, prin pădure, către Vârful Negrele, după care traseul coboară prin pădure către Straja, prin Wolves Land, zona unde se va încheia cursa.

5 etape cuprinde Campionatul Naţional de Hard Enduro din România, următoarea fiind programată la Sibiu