NEWS ALERT:
Home / Actualitate / În sfârşit! Se reabilitează cu bani publici şi un bloc din Hunedoara.
În sfârşit! Se reabilitează cu bani publici şi un bloc din Hunedoara.

În sfârşit! Se reabilitează cu bani publici şi un bloc din Hunedoara.

Primăria Hunedoarei a semnat la finele săptămânii trecute contractul de finanţare pentru reabilitarea termică a unui bloc de locuinţe. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, însă Primăria aşteaptă finanţările europene alocate în acest scop, pe sesiunea 2014 – 2020.

316.000 de lei costă anveloparea şi reabilitarea termică a blocului nr 132 de pe strada George Enescu din Hunedoara (imobilul la parterul căruia îşi are sediul şi Administraţia Financiară). Proiectul a fost depus cu mai mulţi ani în urmă dar abia acum a ajuns să fie finanţat. Din suma totală, 198.000 de lei vin din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar restul de 118.000 de lei este suportat de bugetul local şi contribuţia asociaţiei de proprietari. Conform reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, lucrările vor începe luna viitoare, şi trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Demersuri dificile

Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, spune că, în oraş, doar două proiecte pentru reabilitări termice au fost întocmite în conformitate cu toate normele cerute, dar, între timp, una dintre asociaţiile de proprietari şi-a retras iniţiativa. Mai ales pe timpul administraţiei Hada au existat administratori de asociaţii din Hunedoara care se plângeau că merg la Primărie solicitând sprijin pentru asemenea proiecte, însă funcţionarii instituţiei nu reuşeau să le ofere explicaţiile şi soluţiile aşteptate. Mai târziu, s-a decis ca finanţările europene pentru asemenea proiecte de reabilitare termică să meargă cu precădere spre reşedinţele de judeţ, moment în care administratorii de asociaţii de proprietari din celelalte oraşe s-au lăsat păgubaşi.

O nouă şansă

Conform anunţurilor făcute la finele anului trecut de către reprezentanţii ADR V Vest, pe noua sesiune de finanţări europene, vor avea acces la fonduri pentru reabilitare termică şi asociaţiile de proprietari din alte oraşe decât reşedinţele de judeţ. "Aşteptăm finalizarea ghidurilor de finanţare, iar după ce acestea vor fi gata vom căuta să încurajăm asociaţiile de proprietari din oraş să facă solicitări în baza cărora să putem întocmi proiecte şi apoi obţine finanţări pentru reabilitarea termică", adaugă Viorel Arion.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

PENTRU SITE4

Şantierele feroviare din centrul ţării vor fi verificate periodic

Directorul General al CFR SA, Ion Gavrilă, i-a convocat pe şantier, în zilele de 21 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *