glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

În opinia lui Bogdan Ţîmpău, rămâne cum s-a stabilit: Păducel candidează la Primăria Petrila

Co-preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Bogdan Ţîmpău, spune că sesizarea întocmită de Costel Avram (şi înaintată Curţii de Arbitraj a partidului) referitoare la primirea lui Ilie Păducel în partid şi desemnarea acestuia drept candidat la Primăria Petrila nu are nicio şansă de izbândă. Ţîmpău adaugă că procesul de desemnare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale se apropie de final.

Cu câteva zile în urmă, Costel Avram declara că, în opinia lui, atunci când s-a decis aducerea lui Ilie Păducel în partid şi desemnarea lui drept candidat pentru Primăria Petrila s-au încălcat atât statutul PNL cât şi „cele zece porunci de integritate”. Mai precis, Avram susţine că, în şedinţa organizaţiei de la Petrila, au fost 9 voturi pentru şi 9 abţineri, iar, în plus, Păducel a fost retribuit de Partidul Comunist Român, ca prim-secretar al oraşului Petrila, între 1988 şi decembrie 1989. Acelaşi Costel Avram adăuga că, în opinia lui, chiar şi cu Păducel candidat, la Petrila PNL nu va obţine mai multe mandate în viitorul Consiliu Local.
„Domnul Costel Avram a fost preşedinte de organizaţie, i s-a evaluat de mai multe ori activitatea în Biroul Judeţean al PNL… Din punctul meu de vedere sesizarea depusă de domnul Avram nu are obiect, pentru că ea se referă la şedinţa de la Petrila, pe când domnul Ilie Păducel a fost primit în partid şi desemnat candidat într-o şedinţă a Biroului Judeţean reunit al PNL. Biroul Judeţean a fost cel care a judecat dacă domnul Păducel încalcă sau nu criteriile de integritate”, declară Bogdan Ţîmpău.
Co-preşedintele PNL Hunedoara spune că organizaţia va avea „mai bine de 50 de candidaţi desemnaţi” pentru funcţiile de primar din judeţ până la 31 ianuarie. „La Brad şi Vulcan sunt finalizate sondajele de opinie, urmează să centralizăm datele şi să luăm o decizie. Mai avem de făcut sondaje la Petroşani, Uricani şi Aninoasa. În ce priveşte candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean, problema urmează să fie, de asemenea, discutată în Biroul Judeţean”, adaugă liderul PNL.