NEWS ALERT:
Home / Comunitate / În mintea copiilor. Ce-şi doresc cei mici de la Moşu’ anul acesta?!
În mintea copiilor. Ce-şi doresc cei mici de la Moşu’ anul acesta?!

În mintea copiilor. Ce-şi doresc cei mici de la Moşu’ anul acesta?!

După ce a fost protagonistul ultimei ediţii din acest an a Premianţilor fără Premii, Moş Crăciun s-a întors la treabă. A strâns cu mare atenţie toate scrisorile primite de la copii, şi-a umplut sacul, şi-a pregătit sania şi renii şi e gata de cea mai aglomerată zi din an.

O mână din cele mai frumoase scrisori primite în Piaţa Unirii din partea prichindeilor au ajuns şi la noi la redacţie. Au avut grijă de asta câţiva dintre spiriduşii săi. Bucuros nevoie mare, după ziua plină de care a avut parte, Moşul a rătăcit câteva dintre ele, iar ajutoarele lui n-au mai apucat să i le înapoieze personal. Şi s-au gândit că ar fi bine să le publicăm în ziar, doar-doar simpaticul bătrânel le va citi în timp ce-şi savurează ceaiul cald dis-de-dimineaţă şi le va duce la destinaţie.

Vreau să fiu ca tine. Şi să ningă. Mult”

Plicul alb e desenat cu dibăcie. E creionat atent chiar Moşul. Fireşte, în sania trasă de reni. Împarte cadouri de la înălţime şi urează tuturor „Sărbători fericite!”. În interior, două bileţele şi un scris ordonat. Albastru intens, să se vadă bine. Cerinţa, una extrem de simplă. Ba mai mult, e explicat chiar şi locul unde bătrânelul îmbrăcat în alb şi roşu ar găsi darurile. „Dragă Moşule, eu îmi doresc un costum de Moş Crăciun! Şiiiii o jucărie. «Laboratorul de buze». Şi nu uita să-i saluţi din partea mea pe spiriduşii tăi! Semnat Alexandra Ariana”. Atât şi nimic mai mult. Alt plic, alte cerinţe. Ceva mai complexe, pe semne că adresantul a fost extrem de cuminte anul acesta. Şi extrem de ordonat, după cum reiese din conţinutul scrisorii, acolo unde eventualele cadouri sunt trecute, în ordine, cu liniuţe! Unele au şi preţul în dreptul lor. Semn că şi cei mici ştiu ce e mai accesibil sau nu. „Dragă Moş Crăciun, Mă numesc Marius şi vreau să ştii că anul acesta am ascultat de părinţi, bunici dar şi de sora mea. Am fost, deci, un copil cuminte, aşa că te-aş ruga să-mi aduci următoarele lucruri: o maşinuţă I Motion (190 de lei), un portofel, un iPhone 5 şi o husă, un stilou nou şi nişte hăinuţe. Şi-ar mai fi ceva… vreau să ningăăăă! Îţi mulţumesc mult şi te aştept cu drag!”.

Laptop-uri, tablete şi „pleisteişăn”

Cu anii, lista cerinţelor devine tot mai complexă. Numai aşa se explică de ce în 2013, cei mici ar vrea, pe lângă deja tradiţionalele jocuri Lego şi păpuşi Barbie – dacă s-ar putea – un laptop, o tabletă, sau un smartphone. Aproape că nu-i scrisoare care să nu conţină o astfel de dorinţă. „Dragă Moş Crăciun, Eu mă numesc Andrei şi sunt un copil foarte cuminte şi ascultător, iar de Crăciun, te rog frumos să îmi aduci un LAPTOP. Mama mea este pensionară şi nu are posibilităţi. În fiecare an am vrut să mi se îndeplinească această dorinţă şi încă mai aştept! Te iubesc şi te pup de o mie de ori! Cu drag, Andrei-Ilie”. O altă coală A4 îţi atrage, instant, atenţia. E colorată aproape perfect, iar conţinutu-i pe măsură. „Dragă Moşule, Te rog să âmi aduci un Pleisteişăn (Playstation), sau un Lego. Şi dacă âmi aduci şi o tabletă o să îţi mulţumesc şi mai mult, Moşule! Semnat: Adrian. Şi Robert. 7 ani şi 5 luni”.

Un elicopter cu telecomandă şi cu… macara. Nici prea mare, nici prea mic

Bun, bun. Dar jucării normale n-or mai fi?! Ba uite că sunt! Iarăşi Lego, iarăşi Barbie şi prietenele sale. Dar Dănuţ („eu am 8 ani” – n.red. aşa scrie pe plic) vrea altceva, iar cerinţa lui nu depăşeşte patru rânduri. „Dragă Moşule, Te rog frumos să îmi iei un elicopter cu telecomandă. Dar să nu fie prea mic, şi nici prea mare. Să fie mediu! Şi să fie cu macara”. Altă scrisoare, alte indicaţii. Chiar şi desene, ca nu cumva Moşul să se-ncurce. Nu degeaba Andrei e elev la şcoala generală din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”. „Am fost cuminte, te rog să îmi aduci un tren cu patru vagoane şi şine, Lego şi o maşină roşie cu flăcări!” Apoi, Traian şi Rebecca au scris împreună o scrisorică şi vor cam aşa (Moşul trebuie să ştie şi engleză): „O păpuşă Maia, o păpuşă Barbie, jeleuri şi haine. O pistă Micro Chasers cu tot cu maşini, un Zero Gravity Laser, un My Mistery UFO”. Într-o felicitare mică, probabil pe măsura ei, Paula vrea o singură jucărie, dar nu pe adresa ei! „Te rog ca la buniii Mia să îmi aduci un Lego friend. Sau la naşa mea Mariana. Eu nu mă supăr!”.

Şi-astea-s doar fragmente din scrisoricile ajunse la noi. În speranţa că i-am dat o mână de ajutor Moşului, îi reamintim că şi noi am fost cuminţi anul acesta. Şi promitem că vom fi la fel şi anul viitor! Aşa că, ne uităm şi noi sub brăduţ!

Dacă nu reuşeşti să îmi găseşti camera, urmăreşte dâra de lipici cu sclipici lăsată pe hol. Îţi mulţumesc pentru răbdare şi sunt nerăbdătoare să îmi deschid cadourile. Acum te pup, că trebuie să merg să îmi savurez lăpticul”. Cu drag, Dia (ajutată de mama)

Despre Claudiu SAV

Citește și

Sursă foto: Primăria Hunedoara

(GALERIE FOTO) „Noaptea muzeelor”, marcată în județ. Explozie de culoare și lumină la Castelul Corvinilor și spectacole variate la MCDR

Cel mai important eveniment cultural al weekendului trecut a reunit laolaltă o sumedenie de oameni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *