glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

În loc cu verdeaţă, în loc cu gunoaie. Mormintele din cimitirul din Simeria sunt sufocate de gunoaie

Cimitirul ortodox din zona Gării, din oraşul Simeria, este plin de gunoaie. Printre monumentele funerare, pe alei şi în zonele în care au fost tăiaţi unii arbori zac PET-uri, resturi de candele sau de coroane.

Nici locurile de odihnă veşnică nu mai sunt „iertate” de gunoaie. La început de primăvară, deşeurile au răsărit ca ciupercile după ploaie. Excepţie de la regulă nu face nici cimitirul de lângă Gara din Simeria.

Deşi există o societate în subordinea Consiliului Local care îl administrează, curăţenia de primăvară întârzie să se facă la locurile de veci. Nici aparţinătorii celor care îşi dorm acolo somnul de veci nu sunt mai harnici, iar cimitirul arată de parcă o basculantă cu gunoi a fost împrăştiată peste morminte. Cândva cimitirul acesta arăta bine şi era îngrijit. Era un loc în care puteai să mergi să te reculegi fără să stai printre gunoaie. Acum e invadat de tot felul de resturi, de la candele şi coroane, vegetaţie uscată şi altele. Este de condamnat atitudinea cetăţenilor şi a administratorilor deopotrivă”, spune Ileana Hâncu, o cititoare a cotidianului Glasul Hunedoarei, care a sesizat problema.

Edilii îi trag de urechi pe administratorii cimitirului

Sesizaţi de cotidianul Glasul Hunedoarei cu privire la gunoaiele din cimitir, edilii oraşului Simeria spun că vor lua măsuri în cel mai scurt timp. Există o societate care se ocupă de întreţinerea cimitirului. O să vorbesc cu administratorul firmei să rezolve problema gunoaielor”, a precizat viceprimarul oraşului Simeria, Eduard Felciuc. 

Vezi și

Close