glasul-hd.ro Web analytics

Justiție

În faţa magistraţilor. Escrocul din Vulcan şi femeia care şi-a aruncat copilul la gunoi vor primi astăzi sentinţele

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia vor pronunţa, astăzi, sentinţele în cazul femeii din Valea Jiului care şi-a aruncat bebeluşul nou născut la ghenă, dar şi în cazul ţeparului din Vulcan care a înşelat zeci de persoane cu locuri de muncă în străinătate.

Cecilia Vormair a fost condamnată anul trecut, de Tribunalul Hunedoara, la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Femeia şi-a aruncat pruncul într-un tomberon, micuţul fiind găsit de un muncitor de pe maşina de gunoi. Bebeluşul a fost transportat de urgenţă la spital unde medicii au declarat că acesta se află în afara oricărui pericol. La vremea respectivă, aşa-zisa mamă le-a declarat anchetatorilor că a încercat să scape de copil deoarece iubitul său nu ştia că a rămas însărcinată cu un alt bărbat. Femeia de 22 de ani, a atacat cu apel decizia judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. Dacă i se va menţine pedeapsa de şase ani de închisoare, sau dacă i se va reduce, Cecilia Vormair va afla astăzi sentinţa definitivă de la magistraţii Curţii de Apel Alba.

Ţeparul din Vulcan îşi aşteaptă pedeapsa

Un alt hunedorean care ar putea afla cât timp va sta după gratii este Alin Drugea. Bărbatul din Vulcan este acuzat de înşelăciune după ce a ţepuit peste o sută de persoane cu locuri de muncă în Germania.

În urmă cu doi ani, zeci de persoane din Brad şi Valea Jiului aşteptau în gara din Deva autocarul care trebuia să le ducă în Germania. Acestea au dat curs unui anunţ de pe internet prin care se căutau muncitori în agricultură. Oamenilor li se promiteau salarii de 1.100 de euro lunar, cazare şi trei mese pe zi asigurate. Costul recrutării diferea în funcţie de posbilităţile financiare ale doritorilor. Oamenii au plătit între 100 de lei şi 100 de lire pentru a primi acest job. În acest mod, Alin Drugea a reuşit să păcălească aproximativ 150 de persoane din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi. O parte dintre acestea s-a adresat poliţiei. Judecătoria Petroşani l-a condamnat pe Alin Drugea la trei ani de închisoare pentru înşelăciune. Bărbatul a declarat recurs la Curtea de Apel Alba, instanţă care trebuie să se pronunţe astăzi în acest caz, după mai multe amânări.