glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Impact frontal, pe DN 7. Neadaptarea vitezei la condițiile de drum, la un pas de a produce o tragedie

Două autoturisme s-au izbit frontal, ieri dimineață, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil umed, pe DN7, în localitatea Turdaș. Vinovat de producerea accidentului este un bărbat de 58 de ani, din Petrila, care a ajuns la spital în stare gravă.

MAIN 2Ieri dimineață, în jurul orei 8, atunci când afară ploua foarte tare, salvatorii au fost anunțați la 112, că un accident teribil a avut loc în localitatea Turdaș. Două persoane au fost rănite în urma impactului frontal dintre două autoturisme, iar una dintre ele era în stare gravă, fiind încarcerată. „În cel mai scurt timp de la anunțarea evenimentului, pentru salvarea victimelor din cele două autoturisme implicate în accident au intervenit pompierii specializați în descarcerare, stingerea incendiilor și acordarea prim-ajutorului, precum și un echipaj SAJ. Concomitent cu operațiunile de salvare și deblocare a oamenilor din autoturisme, pompierii au luat și măsurile de prevenire a incendiilor la locul producerii accidentului. Din fericire, rănitul încarcerat a fost scos din autoturism conștient”, a precizat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Victimele au răni multiple

MAIN 3Polițiștii susțin că totul s-a întâmplat din cauza faptului că unul dintre șoferi, cel care a fost încarcerat, a călcat mult prea tare pedala de accelerație. „În data de 24.10.2017, în jurul orei 07:48, un bărbat de 58 de ani, din Petrila, care conducea un autoturism pe DN7 (zona localităţii Turdaş), din direcția Deva-Sebeș, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil umed, a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta şi a lovit autoturismul care circula din sens opus, condus de un bărbat de 37 de ani, din Orăștie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cele două victime au fost transportate de urgență la spital. „În urma accidentului au rezultat două victime. Un bărbat de 58 de ani, încarcerat, cu traumatism cranian mediu, traumatism toraco-abdominal, fracturi ale gleznelor la ambele picioare și o contuzie de genunche. A fost preluat conștient, fiind transportat direct la UPU Deva, de către echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara. Cea de-a doua victimă, un bărbat de 37 de ani, a suferit o contuzie la mâna dreaptă și o contuzie de bazin. A fost dusă la CPU Orăștie”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Loading...