glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Ilie Toma părăseşte Casa Judeţeană de Pensii

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara şi-a depus preavizul pentru încetarea contractului său cu instituţia amintită. A făcut asta încă din 25 septembrie, dar a preferat să nu facă public anunţul. Ilie Toma ocupă locul 3 al listei PSD Hunedoara pentru Camera Deputaţilor.

„Am considerat că e un gest normal şi legal ce trebuie făcut. Conform contractului meu, termenul de preaviz este de 30 de zile calendaristice. Pe 11 octombrie este de aşteptat o decizie a Curţii Constituţionale în urma căreia să devină clar dacă un funcţionar public are sau nu şi posibilitatea suspendării pentru a candida la o demnitate publică. Aş fi avut posibilitatea să trec pe o funcţie de execuţie inferioară şi să mă suspend, dar am preferat să-mi depun preavizul. Aşa am considerat eu de cuviinţă. Nu comentez ce declară unii sau alţii legat de necesitatea demisiilor celor care candidează. Eu unul n-o să caut nimănui nod în papură”, a declarat ieri Ilie Toma.

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor a fost recent „ţinta” unui atac al PNL. Liberalii l-au acuzat că s-ar fi folosit de funcţia sa pentru a-şi face campanie electorală şi au cerut un control al Ministerului Muncii la Casa de Pensii Hunedoara. Controlul a fost făcut, însă rezultatele nu au fost conforme cu aşteptările liberalilor.

Tags