glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Idei de relaxare pentru minivacanța de Anul Nou: vizionări de filme, distracție la patinoar sau plimbare cu mocănița

Crăciunul a trecut deja, iar hunedorenii se pregătesc de o nouă „pauză” de la tumultul cotidian, după care vor reveni la normal. Cei care nu pleacă în concedii și doresc să-şi amintească de copilărie sau să facă mişcare o pot face la patinoarele de la Deva și Hunedoara, iar cei care vor să se relaxeze pot viziona o serie de filme la cinematograful devean sau la Cinema City Mall. Turiştii sau hunedorenii care doresc să aibă parte de o experiență unică în vagoanele „de epocă” ale mocăniței din Brad pot face o plimbare pe traseul dintre Brad şi Crişcior, cu singura mocăniţă care mai funcţionează în judeţul Hunedoara.

filmFilme la „Patria” și Cinema City Mall

Cinefilii pot viziona în minivacanța de Revelion trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Trei prieteni aventuroşi – Petrecere în Mullewapp” în regia lui Theresa Strozyk, „Omul spectacol”, regizat de Michael Gracey și „Jumanji: Aventură în junglă”, în regia lui Jake Kasdan. Filmele rulează în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie, primul de la ora 15:00, al doilea de la 16:30, iar ultimul de la 19:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. De asemenea, în aceeași perioadă la Cinema City Mall, hunedorenii vor putea viziona „Jumanji: Aventură în junglă”, „Minunea”, „Omul spectacol”, „Bastarzii”, „Ferdinand”, „Star Wars: Ultimii Jedi”, „Paddington 2”, „Coco”, „Crima din Orient Expres” și „Mame bune și nebune 2”. În plus, în data de 3 ianuarie la cinema-ul de la Mall va avea loc premiera filmului „Jocuri secrete”.

DSC05317Plimbare de vis cu mocănița la Brad

Hunedorenii care doresc să aibă parte de o experiență de neuitat cu trenul, tractat de o venerabilă locomotivă cu aburi sunt invitați la o plimbare cu singura mocăniță care mai funcţionează în judeţul Hunedoara, pe traseul dintre Brad şi Crişcior. Este vorba despre mocănița de la Brad, celebrul tren de altădată, care îi ducea pe minerii din zona Bradului la muncă. Mocănița funcționează până în data de 31 decembrie, iar preţul unei călătorii dus-întors este 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Trenul va fi compus din locomotiva cu abur, vagoane pentru călători încălzite şi un vagon bar. Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632. Linia și locomotiva „Crișcior 5”, construită în 1957, pentru linia Brad – Crișcior fac parte din patrimoniul național cultural al României. Linia Brad – Crișcior a fost construită în anul 1907 și a fost folosită până în anul 1998 pentru transportul produselor miniere și de cărbune. Începând cu anul 2001 au fost reluate cursele în scop turistic, dar pentru publicul larg, doar de Paște, zilele Bradului, Crăciun și Revelion, perioadă în care se află mai mulți turiști în zonă.

Distracție și mișcare pe patine

05-patinoarHunedorenii cu mic cu mare care doresc să aibă parte de socializare, mișcare și relaxare pot alege patinoarele din Deva și Hunedoara ca mod de distracţie pentru timpul lor liber. Patinoarul de la Deva va fi deschis zilnic în vacanța de Anul Nou (de luni până joi între orele 12.30-22.00; vineri și duminică – între orele 10.00-22.00), cu excepția zilei de 1 ianuarie când patinoarul este închis. Preţul unui bilet de intrare la patinoar este 10 lei – pentru o serie de patinaj (2 ore), la care se adaugă închirierea patinelor – 10 lei. Închirierea patinelor se face pe baza unuia dintre următoarele documente: carte/buletin de identitate, permis de conducere auto sau paşaport. Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani pot închiria patine pe baza carnetului de elev. Accesul la patinoar al copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani este permis doar dacă aceştia sunt însoţiţi de persoane care au echipament adecvat pentru patinaj. După fiecare serie de patinaj, gheaţa este curăţată. În ceea ce privește patinoarul de la Hunedoara (zona Kaufland – Hunedoara) și acesta va fi deschis zilnic în minivacanță, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Seriile sunt programate pentru câte două ore, cu pauze de 30 de minute între ele. Seriile încep de la orele 10.00, 12.30, 15.00, 17.30 şi 20.00. Pentru copiii cu vârste de până la 14 ani, preţul unui bilet este de 7 lei, iar închirierea unei perechi de patine costă tot 7 lei. În cazul adulţilor, se achită 10 lei la intrare şi tot 10 lei pentru închirierea de patine. Începătorii pot apela şi la un „pinguin ajutător” – pentru care se percepe, de asemenea, o taxă de 10 lei.